Ruladă dungată cu cremă de ciocolată și dulceață de căpșuni- un desert fabulos și foarte delicios!

martie 26, 2018

Această ruladă cu cremă de ciocolată și dulceață de căpșuni este absolut minunată. Se prepară ușor, este deosebită de celelalte rulade, dar și unică la gust. Are un aspect foarte atrăgător, iar gustul te va face să savurezi linguriță cu linguriță din acest desert. La sigur că îţi vei impresiona familia dacă prepari această reţetă de ruladă.

Ingredients

5 bucăți Ouă
5 linguri Ulei rafinat
1 lingură Cacao
3 bucăți Gălbenușuri de ou
300 ml Lapte
10 g Zahăr vanilat
80 g Zahăr
40 g Făină
20 g Amidon
100 g Ciocolată neagră
70 g Dulceață de căpșuni

Instructions

  1. Mai întâi pregătiți crema: puneți laptele pe foc până se înfierbântă compoziția. Cu un tel amestecați 3 gălbenușuri cu 50 g de zahăr și zahărul vanilat, pe urmă se încorporează 20 g de făină, amidonul cernute împreună. Se toarnă în fir subțire laptele cald în compoziția de gălbenușuri,amestecând mereu cu telul.
  2. Transferați totul înapoi în oala în care a fiert laptele și se fierbe la foc mic amestecând mereu până se îngroașă crema. Durează 5 minute. Apoi luați crema de pe foc și adăugați ciocolata și amestecați bine. Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați la răcit. Apoi mixați cu mixerul până devine pufoasă.
  3. Pregătiți blatul de ruladă: puneți 5 albușuri de ou într-un bol încăpător, bateți albușurile cu 5 linguri de zahăr la viteză mare până când obțineți o bezea tare. Apoi adăugați 5 gălbenușuri și amestecați încet cu o spatulă, urmează uleiul pe care la fel îl încorporați cu grijă.
  4. Împărțiți crema în 2 boluri, în 2 părți egale. În prima parte încorporați cu grijă 2,5 linguri faină cernută, iar în a doua parte din cremă încorporați 1 lingură pudră de cacao și 1,5 linguri făină cernute împreună. Puneți compozițiile în 2 pungi de patiserie sau dacă nu aveți puteți pune și în pungi simple și să faceți nod.
  5. Tapetați tava (dimensiunile 37x27cm) cu hârtie de copt, tăiați vârful la o pungă și trasați dungi pe hârtia de copt. Procedați la fel și cu a doua cremă. Când ați terminat loviți tava de câteva ori de masă să se așeze puțin aluatul. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 175℃, pentru 15 minute. Lăsați să se răcească complet în tavă pe urmă eliminați hârtia. NU trebuie să rulați rulada cât e caldă în prosop.
  6. Asamblați rulada: întindeți crema de ciocolată răcită peste foaia de ruladă (pe partea de sus) trasați 3 dungi pe lungime și umpleți adânciturile cu dulceața de căpșuni. Rulați cu grijă și dați la rece pentru 2-3 ore.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments