Ruladă Diplomat cu banane- deosebit de gingașă, perfectă pentru ceai!

martie 12, 2018

Cu un efort minim și câteva ingrediente alese obțineți cea mai delicioasă ruladă Diplomat. Este foarte aromată, moale, fină și cu un aspect foarte atrăgător. Trebuie să fiți atenți și să respectați pașii de preparare, dacă faceți o mică greșeală nu va mai ieși așa frumoasă la exterior.

Ingredients

16 bucăți biscuiți Savoiardi
600 ml Lapte
1 bucată Praf de budincă cu gust de vanilie
1 bucată Banană
50 g Zahăr
50 g Zahăr pudră
100 g Frișcă
1 linguriță Cacao

Instructions

  1. Așterneți cu folie alimentară un tocător de lemn sau farfurie plată. Înmuiați repede fiecare pișcot într-un bol cu 200ml de lapte rece și le aranjați în 2 rânduri uniforme, cu partea zaharisită în jos. Le puneți unul lângă altul cât mai aproape. Deasupra acoperiți cu o altă bucată de folie alimentară și puneți la frigider pentru 4 ore să se înmoaie bine pișcoturile.
  2. După 4 ore preparați repede budinca conform cu instrucțiunile de pe plic - cu 50 g de zahăr tos și 400 ml de lapte. Amestecați până începe să fiarbă și se îngroașă, închideți focul.
  3. Scoateți pișcoturile din frigider și luați atent folia de deasupra. Puneți peste pișcoturi budinca fierbinte, nivelați atent pe toată suprafața.
  4. Aproape de mijlocul ruladei aranjați banana curățită. Vă ajutați cu folia și rulați pișcoturile în așa fel ca secțiunea-mijlocul de jos să vină deasupra. Nici într-un caz nu aduceți doar marginile laterale în sus, nu se vor ține, trebuie chiar s-o rulați-răsturnați. Înveliți bine cu folia alimentară și o dați la frigider pentru 5 ore, dar mai bine peste noapte.
  5. După acest timp o luați din frigider și scoateți atent folia, veți observa că rulada este foarte fermă și se ține bine. Bateți bine frișca rece cu zahărul pudră, până devine o cremă fermă. Puneți crema într-un sac de patiserie și ornați rulada. Cu o sită mică presărați cu pudră de cacao.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments