Ruladă cu jeleu de fructe și cremă de unt- o rețetă care de mulți ani este preferată în rândul iubitorilor de dulce!

ianuarie 11, 2018

Rețeta acestei rulade este originală și păstrată de ani de zile de către cofetarii ruși. La moment sunt multe rețete moderne de rulade cu mac, cu gem , cu cremă ciocolată, însă această rețetă de ruladă mereu rămâne în topul deserturilor ruse. Va prezentăm rețeta clasică de ruladă, este perfectă cu ceai sau cafea.

Ingredients

3 bucăți Ouă
90 g Zahăr pudră
90 g Făină
15 g Zahăr vanilat
300 g Fructe de pădure
170 ml Apă
10 g Gelatină
200 g Zahăr
1 g Gălbenuș de ou
70 ml Lapte
140 g Unt
20 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Fructele se mărunțesc în blender, le amestecați cu 50 g zahăr, se pun pe foc și aduceți la fierbere, se fierbe timp de 5 minute, amestecând din când în când. Amestecați gelatina cu apă fiartă rece și lăsați să se umfle.
  2. Dați amestecul fierbinte printr-o sită și adaugați gelatina, amestecați bine. Turnați compoziția într-un recipient dreptunghiular, înălțimea jeleului sa fie de 1 cm. Stângeți spuma și dați în frigider până se întărește.
  3. Într-un bol puneți ouăle,zahărul pudră, vanilia și amestecați cu mixerul până când amestecul devine alb și aerat. Adăugați făina în două etape și amestecați ușor cu spatula de sus în jos.
  4. Turnați aluatul pe o foaie de copt, dați o formă dreptunghiulară cu înălțimea de 0.5 cm. Coaceți blatul timp de 12 minute, la temperatura de 200°C. Întoarceți blatul invers pe hârtie de copt și lăsați la răcit complet.
  5. Într-o crăticioară turnați 70 ml apa, 70 g zahăr și fierbeți 5 minute. Lăsați la răcit complet. Scoateți blatul de pe hârtie, taiați marginile crustei și curațiți. Însiropați blatul cu sirop de apă și zahăr, se lasă timp de 10 minute.
  6. Într-o crăticioară amestecați gălbenușul de ou cu laptele, adăugați 80 g zahăr si 10 g vanilie. Puneți la foc mic și după ce începe a fierbe, mai țineți 3 minute până se îngroșă. Se toarnă într-un castron și se lasă la răcit.
  7. Bateți untul moale cu mixerul la viteză medie, timp de 5 minute. Treptat adaugați siropul de ou si mixați bine după fiecare adăugare.
  8. Între timp tăiați jeleul în benzi lungi. Ungeți blatul cu cremă și lăsați 2 linguri pentru decor. Așezați o fășie de jeleu și rotiți strâns rulada.
  9. Deasupra ungeți cu crema rămasă și presărați cu ciocolată rasă. Dați în frigider pentru 4 ore.
  10. Savurați cu plăcere!

0 comments