Ruladă cu cremă și sos de căpșuni – simte prospețimea zilelor de vară cu un desert inedit!

iunie 13, 2017

Încercați această ruladă cu cremă și sos de căpșuni, care este un desert inedit cu gust proaspăt de vară. Zahărul pudră și feliile de căpșuni aranjate deasupra ruladei îi oferă un aspect deosebit și un aer mai festiv. Chiar dacă rulada necesită mai mult timp și răbdare pentru preparare ca alte prăjituri, umplutura extrem de fină și gustul său fabulos transformă această ruladă în cel mai rafinat desert.

Ingredients

300 g Căpșuni
200 g Zahăr
15 ml Apă
95 g Făină
4 g Bicarbonat de sodiu
4 bucăți Ouă
2 lingurițe Esență de vanilie
28 ml Ulei rafinat
110 g Zahăr pudră
250 g Cremă de brînză
240 ml Frișcă

Instructions

  1. Într-o cratiță puneți căpșunele tăiate sfeturi și 50 g. zahăr, amestecați și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic, timp de 15-20 de minute.
  2. Într-un bol mixați ouăle, 150 g. zahăr și o linguriță de esență de vanilie, până capătă o consistență pufoasă. Adăugați uleiul, mixați și încorporați treptat făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.
  3. Aluatul obținut turnați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiunile 30 x 30 cm), nivelați și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-12 minute.
  4. Scoateți blatul pe un prosop de bucătărie tapetat din ambundență cu zahăr pudră, apoi presărați toată suprafața blatului cu zahăr pudră. Rulați blatul, apoi acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.
  5. Într-un bol mixați crema de brânză, 60g. zahăr pudră și o linguriță esență de vanilie, apoi treptat încorporați câte o lingură de frișcă bătută.
  6. Ungeți toată suprafața blatului răcit cu compoziția de căpșune, apoi cu crema preparată mai devreme. Rulați blatul și dați rulada în frigider pentru o oră. După ce scoateți rulada din frigider, presărați-o cu zahăr pudră și decorați-o cu felii de căpșuni.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments