Rulada cu ciocolată – un desert pufos și delicios!

iunie 8, 2017

Rulada super delicioasă cu ciocolată e atât de ușor de făcut, încât nici nu se merită să o cumperi. Deși pare a fi o ruladă obișnuită, când este tăiată, aspectul este într-adevăr unul spectaculos. Delectați-vă familia cu această minunată ruladă cu un gust foarte gingaș.

Ingredients

6 bucăți Ouă
400 g Ciocolată neagră
3 linguri Cafea solubilă
120 g Zahăr
0.25 linguriță Sare
1 lingură Cacao
250 ml Frișcă
400 ml Smântână
50 g Zahăr pudră
2 lingurițe Esență de vanilie

Instructions

  1. Într-un bol amestecați ciocolata topită cu cafeaua dizolvată în apă. În alt bol mixați gălbenușurile de ou și zahărul. Adăugați amestecul din ciocolată și omogenizați conținutul.
  2. Mixați albușurile de ou timp de 5 minute. Adăugați albușurile bătute în amestecul cu ciocolată. Pe o tavă de copt dreptunghiulară (20 cm x 28 cm), tapetată cu hârtie de copt, răspândiți amestecul obținut.
  3. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 15 minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească 10 minute. Presărați cacao pudra și întoarceți pe partea opusă blatul. Rulați ușor blatul în hârtia de copt și lăsați-l să se răcească complet.
  4. Amestecați într-un bol smântâna, zahărul pudră și esența de vanilie.
  5. După ce s-a răcit blatul, răspândiți crema pregătită pe toată suprafața blatului și rulați atent. Decorați toată suprafața ruladei cu 200 g. ciocolată topită amestecată cu frișcă.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments