Ruladă Cehă- rețetă de patiserie! O ruladă ciocolătoasă și cremoasă ce nu te lasă indiferent!

ianuarie 30, 2018

Pe timpurile sovietice această ruladă, împreună cu tortul Praga erau cartea de vizită a restaurantului Praga, aceste delicii nu erau foarte simplu de cumpărat. Astăzi venim cu rețeta renumită de ruladă Cehă. Este ciocolătoasă, cremoasă și foarte delicioasă. Poate fi servită atât cu un ceai, cât și cu o cafea.

Ingredients

200 g Unt
190 g Zahăr
100 ml Lapte
75 g Făină
75 g Ciocolată neagră
25 g Cacao
15 g Amidon de porumb
0,5 linguriță Esență de rom

Instructions

  1. Într-un bol bateți bine ouăle, la viteză mare, apoi adăugați 90 g de zahăr și mixați 1 minut. Puneți bolul peste o cratiță cu apă fierbinte și mixați ouăle în continuare, până se deschid la culoare și se dublează în volum.
  2. Luați bolul de pe cratița cu apă și peste compoziția de ouă, cerneți făina cu 15 g de cacao, amestecați ușor cu spatula de sus în jos. Turnați aluatul într-o tavă ( cu dimensiunile 30x40), tapetată cu hârtie de copt, nivelați bine și dați la cuptorul preîncins la temperatura de 180℃ , pentru 10 minute. Scoateți blatul din tavă, dezlipiți atent de hârtia de copt, rulați strâns un rulou și lăsați să se răcească complet.
  3. Între timp pregătiți : 50 ml de lapte îl puneți într-o cratiță la foc mic, adăugați 100 g de zahăr și încălziți până la topire.
  4. Într-un bol mic amestecați bine 50 ml de lapte cu amidonul. Adăugați amestecul în cratiță cu laptele și zahăr, amestecați în continuu până devine ca o cremă consistentă. Turnați în alt bol și lăsați să se răcească complet.
  5. Într-un bol bateți la viteză medie 150 g de unt moale, până se deschide la culoare. Adăugați treptat câte o lingură din compoziția de lapte și mixați în continuu până se încorporează tot. Cerneți 10 g de cacao, adăugați esența de rom și mai mixați 1 minut.
  6. Peste blatul întins puneți crema pe toată suprafața și rulați bine rulada. Topiți 50 g de unt împreună cu ciocolata ruptă în bucăți. Turnați glazura peste ruladă și dați la frigider pentru 30 de minute.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments