Rețeta preferată a familiei mele – tartă cu broccoli și piept de pui!

Preparation time
60 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
mediu
Serves
6 people
Meal course
Cină
Posted on
250,00 g
Făină
80,00 g
Unt
200,00 ml
Frișcă
1,00 linguriță
Praf de copt
300,00 g
Broccoli
200,00 g
Piept de pui
1,00 bucată
Ardei gras
100,00 g
Cașcaval
3,00 bucăți
Ouă
2,00 lingurițe
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
Rețeta preferată a familiei mele – tartă cu broccoli și piept de pui!

Acestă tartă cu broccoli este foarte gustoasă și aromată, cu o umplutură delicată și suculentă. Diversificați meniul zilnic al familiei dvs. cu această rețetă neobișnuită, care cu siguranță va intra în lista bucatelor preferate. O puteți servi atât la o cină obișnuită în familie, cât și pe masa de sărbătoare.

  1. Într-un bol amestecați făina, untul adus la temperatura camerei, praful de copt și o linguriță de sare, până obțineți niște fărâmituri. Adăugați 100 ml. smântână rece și încorporați-o rapid în amestec. Blatul obținut înveliți-l într-o folie alimentară și băgați-l la frigider pentru o oră.Puneți pieptul de pui la fiert, după ce a fiert și s-a răcit. Tăiați pieptul de pui și ardeiul gras în bucăți medii. Broccoli desfaceți-l în bucățele potrivit de mari și fierbeți-l cu puțină sare timp de 5 minute, apoi clătiți-l cu apă rece.
  2. Dați cașcavalul prin răzătoare și amestecați-l cu ouăle, 100 ml. smântână, o linguriță de sare și piper negru. Scoateți blatul din frigider și întindeți-l într-o foaie. Așezați foaia într-o tavă (diametru 24 cm) unsă cu unt. Aranjați haotic pieptul de pui, ardeiul, broccoli și turnați peste el amestecul de cașcaval și ouă.
  3. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180-200˚C, timp de 40- 50 minute. După ce scoateți tarta din cuptor, lăsați-o să se răcească vrio 8-10 minute pentru a o tăia mai ușor.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*