Rețeta mea preferată de gogoși pufoase- cu această rețetă niciodată nu vei da greș!

mai 31, 2018

Astăzi vă prezentă cea mai bună rețetă de gogoși pufoase. Sunt atât de delicioasă că nu te poți opri de mâncat. Gogoșile sunt extraordinare presărate cu zahăr pudră, servite cu gemul preferat și o cafea intens aromată. Încearcă și tu rețeta noastră de gogoși, va deveni și preferata familiei voastre.

Ingredients

500 ml Lapte
125 ml Unt topit
2 bucăți Ouă
3 linguri Zahăr
1 linguriță Sare
125 ml Apă caldă
1 kg Făină
11 g Drojdie uscată
1 plic Zahăr vanilat
20 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Într-un bol puneți laptele cald, apa călduță și amestecați cu o lingură de lemn. Apoi adăugați 1 linguriță de zahăr și drojdia uscată, amestecați și lăsați drojdia să se activeze pe parcursul a aproximativ 10-15 minute. Adăugați ouăle, untul topit, sarea, 2 linguri de zahăr și zahărul vanilat. Bateți totul cu telul.
  2. Adăugați treptat făina, amestecând cu lingura, apoi începeți să frământați aluatul cu mâinile. Aluatul trebuie să aibă consistență medie — nici prea moale, nici prea densă.Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească pe parcursul a 1.5 ore, până își va dubla volumul.
  3. Apoi împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți bucata de aluat într-o foaie cu grosimea de 1 cm și decupați cerculețe de dimensiune medie din el, folosind un pahar cu (diametrul 8 cm). Puteți modela gogoșile sub formă clasică — de inel (pur și simplu decupați mijlocul cerculețelor de aluat cu ajutorul unui pahar pentru votcă sau a unui dop de plastic). Dar dacă doriți să le umpleți cu gem/cremă, cel mai bine ar fi să le lăsați rotunde, fără orificiu în mijloc.
  4. Lăsați viitoarele gogoși să se odihnească 20-30 de minute, până își vor dubla volumul. Turnați mult ulei de floarea-soarelui într-o crăticioară cu fund gros. Încingeți-l bine pe foc moderat. Verificați dacă este suficient de încins cu ajutorul unei bucățele de aluat: dacă uleiul va sfârâi și vor apărea bule în jurul aluatului scufundat în el, puteți începe prăjirea gogoșilor.
  5. Prăjiți câte 6-7 gogoși deodată. Luați în considerare faptul că ele vor crește mult în timpul prelucrării termice. Prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se vor acoperi cu crustă rumenă. Transferați gogoșile prăjite pe prosoape de hârtie.
  6. Dacă le-ați pregătit sub formă de inel, pur și simplu presărați-le cu zahăr pudră. Iar dacă doriți să le umpleți cu gem/cremă, realizați câte o crestătură în mijlocul lor (pe partea laterală) cu un cuțit ascuțit și introduceți umplutura cu ajutorul unui pos cu dui. Din acest aluat puteți prepara cira 30-40 de gogoși.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments