Rețeta asta o pregătesc de fiecare dată când aștept oaspeți – legume cu piept de pui la cuptor!

Preparation time
15 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Cină
Posted on
3,00 bucăți
Piept de pui
2,00 bucăți
Roșii
1,00 bucată
Ardei gras
120,00 ml
Smântână dulce 10 %
1,00 lingură
Pastă de roșii
1,00 linguriță
Făină
70,00 g
Cașcaval
25,00 g
Unt
1,00 bucată
Ceapă
2,00 bucăți
Căței usturoi
1,00 lingură
Ulei rafinat
1,00 linguriță
Sare
1,00 linguriță
Piper negru măcinat
0,50 linguriță
Oregano
Rețeta asta o pregătesc de fiecare dată când aștept oaspeți – legume cu piept de pui la cuptor!

Vă prezentăm o rețetă de budincă rapidă cu legume și piept de pui la cuptor. Obțineți un fel de mâncare cald delicios, aromat și deosebit. Această budincă este perfectă atât pentru o cină în familie, cât și pentru o masă mai specială. Atunci când așteptați oaspeți și nu aveți timp pentru gătit, această rețetă este minunată.

  1. Tocați mărunt ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, timp de 3 minute. Adăugați apoi ardeiul gras tăiat mărunt și prăjiți legumele încă 5 minute. Transferați legumele într-o formă pentru copt. În aceeași tigaie, prăjiți și fileul de pui tăiat mărunt, timp de 10 minute, după care adăugați pasta de tomate, sare, piper și amestecați bine compoziția.
  2. Adăugați carnea de pui peste legumele din forma de copt. Într-o tigaie mică puneți untul la topit și amestecați cu făina, adăugați smântâna (sau frișca) și încălziți amestecul în tigaie, cca 1 minut. Adăugați compoziția de smântână peste stratul de file, distribuind uniform pe toată suprafața.
  3. Tăiați roșiile felii și așezați-le peste compoziția din forma de copt. Asezonați cu sare, piper, oregano și dați budinca la cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute. Scoateți budinca din cuptor, presărați-o cu cașcaval ras și băgați-o în cuptor pentru alte 5 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*