Pui cu legume la cuptor – o cină gustoasă și sățioasă pe care o gătesc foarte des!

aprilie 13, 2018

Răsfățați-vă familia cu o cină copioasă și foarte delicioasă. Cu puțin efort și din câteva ingrediente obții un cea mai savuroasă cină. Puiul cu legume la cuptor, gătite la foc mic și timp îndelungat fac legumele și carnea să fie moi și suculente. Serviți legumele cât sunt calde, alături de murături.

Ingredients

500 g Carne de pui
500 g Cartofi
6 bucăți Roșii cherry
3 linguri Ulei rafinat
2 bucăți Căței usturoi
2 linguri Pastă de roșii
1 bucată Morcov
1 lingură Mărar
1 lingură Pătrunjel
1 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
0,5 linguriță Boia de ardei dulce

Instructions

  1. Spălați morcovul și cartofii, îi decojiți de coajă, cartofii îi tăiați în felii, iar morcovul în rondele. Într-un bol puneți carnea tăiată în bucăți, cartofii, morcovul, uleiul, usturoiul tocat, mărarul și pătrunjelul tocat mărunt, adăugați pasta de roșii, roșiile cherry, condimentați cu sare, piper negru, boia de ardei dulce și amestecați bine totul.
  2. Puneți pe o folie de staniol o bucată de carne și câteva legume, strângeți bine folia și îi dați forma unei pungi. Porționați tot amestecul de carne și legume în bucăți de folie de staniol. Puneți pungile de staniol într-o tavă de copt și le înțepați ușor cu o scobitoare. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru circa 90 de minute.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments