Presarati neglijent ultimul strat de crema cu ciocolata rasa si…ta da! Tortul e gata!

septembrie 16, 2019

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură de casă cu nucă. Se prepară simplu, iar rezultatul este fabulos. Preparați-o cu mare drag de sărbători, toată lumea va fi încântată de gustul ei divin. Această prăjitură o prepar de mulți ani și primesc numai laude.

Ingredients for Cremă

10 bucăți Gălbenușuri de ou
250 g Unt (la temperatura camerei)
300 g Zahăr pudră
160 g Miez de nucă măcinat
30 ml Lapte
1 linguriță Esență de vanilie

Ingredients for Foi

10 bucăți Albușuri de ou
300 g Miez de nucă măcinat
300 g Zahăr
80 g Făină
1/2 bucată Suc de lămâie
1 bucată Coajă rasă de lamâie
1 linguriță Esență de vanilie
3 g Sare

Ingredients for Decor

40 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Preparați crema: puneți într-un bol zahărul pudră, adăugați gălbenușurile și laptele. Mixați până compoziția va deveni cremoasă.
  2. Puneți la foc o cratiță cu apă și când începe a fierbe puneți bolul cu compoziția de ouă. Amestecați continuu timp de 5 minute, luați bolul de pe cratiță adăugați miezul de nucă măcinat, esența de vanilie și amestecați bine cu o spatulă. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la răcit.
  3. Pregătiți foile pentru prăjitură: bateți spumă albușurile cu un praf de sare și sucul de lămâie. Adăugați treptat zahărul tos și esența de vanilie, mixați până obțineți o spumă tare și lucioasă.
  4. Într-un bol amestecați făina cu miezul de nucă măcinat..Apoi le adăugați treptat în spuma de albușuri și amestecați ușor cu mișcări ample de sus în jos prin răsturnare. Adăugați coaja rasă de lămâie și amestecați din nou.
  5. Împărțiți compoziția obținută în 3 părți egale. Puneți compoziția în trei tăvi de copt cu dimensiunea (25x35cm) tapetate cu hârtie de copt și nivelați bine. Coaceți foile la cuptorul încins la temperatura de 190℃, pentru 12 minute. Apoi scoateți foile coapte pe un suport de sârmă și le lăsați să se răcească complet.
  6. Bateți bine untul moale, până se albește și devine pufos, apoi adăugați treptat crema răcită și mixați până obțineți o cremă fină. Împărțiți crema în 3 părți egale (pentru a vă fi mai ușor la asamblat).
  7. Asamblați prăjitura: puneți pe un platou prima foaie de prăjitură și ungeți cu primul strat de cremă. Urmează a doua foaie, distribuiți crema și acoperiți cu a treia foaie de prăjitură.
  8. Distribuiți ultimul strat de cremă și presărați cu ciocolată rasă. Dați prăjitura la frigider pentru minim 4 ore.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments