Prepară pentru un dejun perfect coronițe cu scorțișoară, toată familia va fi încântată!

Preparation time
80 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
550,00 g
Făină
200,00 ml
Lapte
200,00 g
Unt
20,00 g
Drojdie proaspătă
1,00 bucată
Ou
4,00 bucăți
Gălbenușe de ou
100,00 g
Zahăr
1,00 linguriță
Coajă de lămâie
4,00 linguri
Zahăr pudră
1,00 lingură
Scorțișoară
0,50 linguriță
Sare
Prepară pentru un dejun perfect coronițe cu scorțișoară, toată familia va fi încântată!

Aceste coronițe cu scorțișoară sunt niște chifle dulci, foarte pufoase, aromate și extrem de delicioase. Merg perfect la micul dejun cu o ceașcă de ceai sau lapte cu cacao. Pregătiți acasă aceste chifle pentru micul dejun, sunt de o mie de ori mai bune decât acelea din comerț.

  1. Amestecați drojdia într-un bol cu 10 g de zahăr, până când se lichefiază. Într-un bol bateți cu furculița 1 ou întreg, 3 gălbenușuri, adăugați sarea, coaja rasă de lămâie și 90 g de zahăr,amestecați bine, apoi adăugați laptele călduț și omogenizați. La final adăugați drojdia activată și amestecați.
  2. Puneți făina cernută într-un bol mare și adăugați amestecul de lapte și ou, amestecați cu lingura, apoi adăugați treptat 100 g de unt topit și frământați cu mâinile până aluatul începe să formeze bule de aer și se desprinde complet de pe mâini și pereții vasului.
  3. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperiți cu un prosop, lăsați la crescut într-un loc călduț până își dublează volumul. Între timp amestecați într-un bol 100 g de unt moale cu 4 zăharul pudră și scorțișoara.
  4. Odată crescut bine, răsturnați aluatul pe planul de lucru uns cu ulei. Împărțiți aluatul în 12 bucăți egale. Fiecare bucată o întindeți cu sucitorul, până la obținerea unei forme elipsoidale și o ungeți cu câte 1-2 lingurițe din crema de unt cu scorțisoară.
  5. Tăiați cu un cuțit bine ascuțit pe partea cea mai lungă a bucății de aluat, fâșii late de aproximativ 1 cm, nu tăiați până la sfârșit, astfel veți lucra mai ușor. Rulați ușor aluatul într-un ruloul și îl răsuciți în formă de spirală, formând o coroniță (capătul îl introduceți dedesubt).
  6. Așeazați toate coronițele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Porniți cuptorul la temperatura de 190°C, cât cuptorul se încălzește coronițele vor mai crește. Înainte de a le da la cuptor, bateți 1 gălbenuș cu 2 lingurițe de apă și ungeți atent coronițele pe toată suprafața. Coaceți coronițele circa 25 de minute, până când se rumenesc frumos.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*