Prepară pentru dejun cele mai delicioase clătite pe bază de chefir- o rețetă ideală de clătite!

iulie 5, 2018

Vă prezentăm o rețetă de clătite foarte ușor de preparat. Clătitele pe bază de chefir sunt foarte pufoase, fine și extrem de delicioase. Puteți servi clătitele atât calde, cât și reci, cu un gem preferat sau smântână. Sunt atât de deicioase ca dispar foarte repede din farfurie.

Ingredients

400 ml Chefir
160 g Făină
3 linguri Ulei rafinat
2 bucăți Ouă
2 linguri Zahăr
2 linguri Apă
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Bicarbonat de sodiu

Instructions

  1. Într-un bol puneți chefirul cald ( la temperatura camerei ) , ouăle, sarea, zahărul și amestecați bine cu ajutorul unui tel. Apoi adăugați făina și amestecați bine până obțineți consistența unei smântâni dense, lăsați 20 de minute la odihnit la temperatura camerei.
  2. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu 2 linguri de apă și îl adăugați la aluatul pentru clătite, adăugați și uleiul și amestecați bine. Ungeți o tigaie cu ulei și puneți-o la foc mediu, când se înfierbântă turnați câte un polonic din aluatul pentru clătite.
  3. Prăjiți pe o parte, atâta timp cât toate bulele aproape se desfac. Întoarceți apoi cu o spatulă pe cealaltă parte. Cea de a doua parte se coace foarte repede. Continuați în acest mod până finisați aluatul. Puneți clătitele pe un platou și le suprapuneți una peste alta.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments