Prepară pentru dejun cele mai delicioase clătite pe bază de chefir- o rețetă ideală de clătite!

Preparation time
10 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Mic dejun
Posted on
400,00 ml
Chefir
160,00 g
Făină
3,00 linguri
Ulei rafinat
2,00 bucăți
Ouă
2,00 linguri
Zahăr
2,00 linguri
Apă
0,50 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Bicarbonat de sodiu
Prepară pentru dejun cele mai delicioase clătite pe bază de chefir- o rețetă ideală de clătite!

Vă prezentăm o rețetă de clătite foarte ușor de preparat. Clătitele pe bază de chefir sunt foarte pufoase, fine și extrem de delicioase. Puteți servi clătitele atât calde, cât și reci, cu un gem preferat sau smântână. Sunt atât de deicioase ca dispar foarte repede din farfurie.

  1. Într-un bol puneți chefirul cald ( la temperatura camerei ) , ouăle, sarea, zahărul și amestecați bine cu ajutorul unui tel. Apoi adăugați făina și amestecați bine până obțineți consistența unei smântâni dense, lăsați 20 de minute la odihnit la temperatura camerei.
  2. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu 2 linguri de apă și îl adăugați la aluatul pentru clătite, adăugați și uleiul și amestecați bine. Ungeți o tigaie cu ulei și puneți-o la foc mediu, când se înfierbântă turnați câte un polonic din aluatul pentru clătite.
  3. Prăjiți pe o parte, atâta timp cât toate bulele aproape se desfac. Întoarceți apoi cu o spatulă pe cealaltă parte. Cea de a doua parte se coace foarte repede. Continuați în acest mod până finisați aluatul. Puneți clătitele pe un platou și le suprapuneți una peste alta.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*