Prepară de sărbători cea mai apetisantă plăcintă regească cu brânză și roșii uscate!

septembrie 20, 2018

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de plăcintă cu brânză și roșii uscate. Este foarte apetisantă și extrem de delicioasă. Este atât de pufoasă și fină că se topește în gură. Cu această plăcintă vei uimi atât apropiații, cât și oaspeții.

Ingredients

1 bucată Ou
125 g Unt (la temperatura camerei)
1 linguriță Ulei rafinat
1 linguriță Iaurt (la temperatura camerei)
7 g Drojdie uscată
1/2 pahar Apa sau lapte cald
7 g Sare
500 g Făină
200 g Brânză de vaci
1/2 legătură Pătrunjel
1/2 linguriță Semințe de chimen
15 bucăți Roșii uscate (5 minute în apă caldă și tocate)
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Pregătiți aluatul: într-un bol turnați laptele cald, adăugați drojdia uscată, zahărul pudră, amestecați cu o lingură de lemn și lăsați timp de 15 minute pentru a face spumă.
  2. Apoi adăugați jumătate de cantitate de făină, 5 g de sare, uleiul, iaurtul și amestecați. Adăugați și cealaltă cantitate de făină și frământați aluatul timp de 5 minute, până nu se mai lipește de mâini. Puneți aluatul în bol, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit timp de 45 de minute, până se dublează în volum.
  3. Între timp pregătiți umplutura: într-un bol puneți brânza de vaci, pătrunjelul tocat, roșiile uscate și tocate, adăugați 2 g de sare, semințele de chimen și amestecați bine.
  4. Puneți aluatul pe planul de lucru și împărțiți-l în bucăți mici. Fiecare bucată de aluat o întindeți puțin cu făcălețul (îi dați forma rotundă). În mijlocul foii de aluat puneți câte 1-2 lingurițe din umplutura de brânză și lipiți bine marginile, formând o corăbioară. Continuați până finisați bucățile de aluat.
  5. Așezați “corăbiile de aluat” într-o tavă cu diametrul ( 20 sau 24 cm ), tapetată cu hârtie de copt, începeți să le așezați din marginea tăvii și finisați cu mijlocul. Ungeți plăcinta cu gălbenuș de ou ( bătut în prealabil) și dați la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 35-40 de minute, până se rumenește frumos.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments