Prepară cel mai elegant desert, cu arome și gust divin! Tort de nucă cu cremă de cafea și cappuccino.

ianuarie 30, 2019

Vă prezentăm o rețetă inedită de tort cu nucă, cremă de cafea și cremă de cappucino. Acest tort este o adevărată bombă mega delicioasă. Va deveni preferatul atât celor mari, cât și celor mici. Notează-ți rețeta și pune-l în lista să-l prepari neapărat!

Ingredients for Blat

5 bucăți Albușuri de ou
2 bucăți Gălbenușuri de ou
70 g Zahăr
90 g Miez de nucă măcinat
50 ml Lapte
70 g Făină
1 plic Sare
1 plic Praf de copt
1 linguriță Cacao

Ingredients for Crema de cappuccino

4 bucăți Gălbenușuri de ou
600 ml Lapte
150 g Zahăr
40 g Amidon
25 g Făină
3 Pliculețe Cappuccino (de 12 g fiecare)
1 plic Sare
250 g Unt cu 85% grăsime

Ingredients for Crema de cafea

4 bucăți Gălbenușuri de ou
80 g Zahăr
30 ml Lapte
100 ml Apă
3 lingurițe Cafea solubilă
200 g Unt cu 85% grăsime
30 g Amidon

Ingredients for Decor

250 ml Frișcă lichidă 35%
50 g Zahăr pudră

Instructions

 1. Preparați blatul: Într-un bol mixați albușurile cu un praf de sare pană devin o spumă albă. Adăugați treptat în compoziție zahărul și continuați să mixați pană se topește tot zahărul și se obține o spumă tare ca o bezea.
 2. Adăugați treptat gălbenușurile și amestecați cu un tel, apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt, cacaoa și nucile măcinate. Omogenizați compoziția cu mișcări de sus în jos până obțineți un aluat omogen, apoi adăugați laptele călduț, și mai amestecați circa 1-2 minute.
 3. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (24×30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți circa 25-30 de minute în cuptorul încins la temperatura de 180˚C. După ce este copt îl scoateți din tavă și îl lăsați la răcit pe un grătar.
 4. Preparați crema de cafea: dizolvați cafeaua în apa caldă. Separat într-un bol mic amestecați laptele cu amidonul. Într-un bol mare mixați gălbenușurile împreună cu zahărul pană devin asemănătoare unei creme.Adăugați amestecul de lapte cu amidon, cafeaua dizolvată și amestecați.
 5. Puneți la foc mic compoziția obținută și amestecați continuu pană crema începe să fiarbă și să se îngroașe puțin. După ce este fiartă o lăsați la răcit și după ce este suficient de rece o mixați împreună cu untul moale, până se omogenizează bine toate ingredientele și obțineți o cremă fină.
 6. Preparați crema de cappuccino. Mixați gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul, până se spumează. Adăugați în compoziție făina, amidonul stins cu 50 ml de lapte rece și omogenizați bine cu o spatulă.
 7. Înfierbântați restul 550 g de lapte și diluați cappuccino în lapte, apoi adaugați compoziția de ouă cu amidon și amestecați bine cu un tel. Puneți compoziția la fiert la foc mic și fierbeți până se îngroașă ca o budincă. Amestecați să nu se lipească. După ce crema este suficient de îngroșată o luați de pe foc și o lăsați la răcit. Cand crema este rece adăugați untul moale și mixați până obțineți o cremă fină.
 8. Tăiați blatul în 4 foi egale. Îl tăiați în jumătate și încă odată în jumătate, astfel veți obține 4 foi. Începeți să asamblați tortul. Puneți prima foaie de blat pe un platou întins și întindeți o jumătate din crema de cappuccino.
 9. Puneți a doua foaie de blat și întindeți în strat gros crema de cafea, apoi altă foaie și restul cremei de cappuccino. Dați tortul la rece pentru 2 ore. *Cel mai bine să asamblați tortul într-o formă detașabilă, pentru a nu curge crema.
 10. Bateți frișca rece cu zahărul pudră, până devine fermă și îmbrăcați marginile tortului în frișcă.Deasupra ornați cu rozete din crema de frișcă și îl mai dați la rece pentru circa 2 ore apoi îl puteți consuma.
 11. Savurați cu plăcere!

0 comments