Pregatesc din start 2 portii! Cele mai aerate, moi si gustoase chifle cu stafide!

august 12, 2020

Dacă veţi prepara chiflele după această reţetă, le veţi obţine foarte aerate, pufoase, moi şi incredibil de delicioase. Aceste chifle constau din aluat dospit înfrumusețat cu stafide şi fructe uscate. Vă asigurăm că rezultatul va fi unul peste așteptările voastre. Se pot servi ca atare sau la micul dejun cu un ceai.

Ingredients

300 ml Lapte călduț
10 g Drojdie uscată
70 ml Ulei vegetal
100 g Zahăr
2 bucăți Albușuri de ou
10 g Zahăr vanilat
650 g Făină
1 linguriță Sare
150 g Unt moale
50 g Stafide
50 g Caise uscate
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Puneţi într-un bol laptele, drojdia, uleiul, zahărul şi amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 2 albuşuri de ou, zahăr vanilat apoi făina cernută prin sită împreună cu 1 linguriță de sare. Frământaţi bine aluatul, îl acoperiţi şi lăsaţi la dospit la loc cald timp de 40-50 min.
  2. Divizaţi aluatul dospit în 7-8 bucăţi şi modelaţile în formă de bile. Luaţi una din ele şi o întindeţi în formă dreptunghiulară cu un sucitor de bucătărie. Ungeţi aluatul cu unt şi presăraţi fructe uscate şi stafide. Rulaţi aluatul formând un rulou pe care îl tăiaţi de-a lungul în 2 părţi, dar nu până la capăt. Învârtiţi cele 2 capete un după alta, apoi rotiţi spre interior formând o spirală. Capătul îl introduceți spre interior şi îl presaţi uşor. Procedaţi la fel cu toate celelalte bile. Apoi transferaţi chiflele într-o tavă (cu diametrul de 50/50) ungeţi-le cu un amestec din 2 gălbenuşuri de ouă şi puţin lapte. Daţi la cuptor la 180℃ timp de 20-25 min.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments