Prânzul preferat al întregii familii! Musaca de cartofi cu carne tocată și roșii.

ianuarie 30, 2019

Astăzi vă propunem să preparați o rețetă delicioasă de musaca de cartofi cu carne tocată și roșii.Cu toate că există o mulțime de rețete de musaca de cartofi, această rețetă îmi pare cea mai reușită. Este suculentă, aromată, sățioasă și foarte delicioasă. Uimiți-i pe cei dragi cu un adevărat deliciu.

Ingredients

800 g Cartofi
2 l Apă
500 g Carne tocată
3 bucăți Roșii
3 linguri Ulei vegetal
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
250 ml Smântână
1/2 linguriță Oregano
100 g Mozzarella
10 g Pătrunjel

Instructions

  1. Tăiați roșiile în rondele de circa 1 cm grosime. Fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă, decojiți-i și îi tăiați rondele de circa 1 cm grosime.
  2. Căliți carnea tocată într-o tigaie cu ulei. Amestecați periodic și gătiți până este aproape gata. La final asezonați cu sare și piper negru.
  3. Aranjați cartofii într-un vas cu dimensiunile (20 x 15cm) uns cu ulei. Aranjați în așa fel încât rondelele de cartofi să se suprapuna una peste alta. Peste stratul de cartofi puneți amestecul de carne călit și ungeți un strat generos de smântână.
  4. Presărați cu oregano uscat și aranjați un strat de roșii. La final presărați cu mozzarella rasă și coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments