Prajituri de casa simple – o metodă simplă cu rezultat uimitor!

mai 17, 2019

Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de croissante cu unt. Sunt pufoase, fragede, crocante la exterior, dar se topesc în gură! Sunt cu mult mai simplu de făcut, decât rețeta originală și nu este nevoie de multă așteptare. Vă îndemnăm să le încercați și voi, atât de bune sunt, încât familia le va confunda cu cele de la patiserie.

Ingredients for Aluat

200 ml Apă caldă
200 ml Lapte călduț
1/3 linguriță Sare
60 g Zahăr
10 g Drojdie uscată
2 linguri Ulei rafinat
2 bucăți Ouă
800 g Făină
100 g Făină pentru presărat masa
280 g Unt moale

Ingredients for Umplutură

300 g Lapte condensat fiert

Instructions

  1. Într-un bol turnați apa caldă și laptele cald, adăugați 1 lingură de zahăr, drojdia uscată, amestecați bine și lăsați să stea pentru 10 minute până face spumă.
  2. Apoi adăugați uleiul, 1 ou întreg și un albuș ( un gălbenuș îl păstrați pentru uns), cantitatea rămasă de zahăr, sarea și amestecați. Adăugați treptat făina și frământați un aluat elastic și nelipicios (frământați circa 10-15 minute). Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți cu prosop sau folie de plastic și lăsați la dospit pentru 1-2 ore, până se triplează în volum.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru presărat cu făină și îl împărțiți în 10 bucăți egale. Formați biluțe, apoi fiecare biluță o întindeți într-o foaie subțire cu grosimea de circa 3 mm. Ungeți fiecare foaie de aluat cu un strat subțire de unt moale și suprapuneți-le una peste alta până finisați.
  4. Presărați deasupra cu puțină făină și întindeți cu sucitorul o foaie mare cu grosimea de circa 5-6 mm. Tăiați foaia în 24-25 de triunghiuri aproximativ egale. La marginea fiecărui triunghi faceți o tăietură pe mijloc de circa 2 cm. Puneți pe fiecare triunghi lângă tăietură câte o linguriță de lapte condensat fiert.
  5. Îndoiți capetele peste umplutură, apoi rulați croissantele. Puneți croissantele într-o tavă cu dimensiunea (40x50cm) tapetată cu hârtie de copt și le ungeți cu gălbenușul bătut cu o lingură de apă. Veți obține 2 tăvi pline de croissante.
  6. Coaceți croissantele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25-30 de minute, până se rumenesc.
  7. Presărați croissantele cu zahăr pudră și savurați cu plăcere!

1 comment

Borcsa mai 19, 2020

Super .deliceose.