Prăjitură Valurile Dunării- o prăjitură nemaipomenit de gustoasă cu origini din Germania și Austria!

februarie 7, 2018

Prăjitură Valurile Dunării la prima vedere pare un pic complicată, dar odată ce începeți s-o preparați o să va dați seama că se prepară destul de simplu. Cu puțină îndemânare și multă dorință de a găti, o să obții un desert fabulos și delicios. Combinația de vanilie, cacao, vișine, cremă fină și ciocolată este foarte reușită și extrem de ademenitoare.

Ingredients

500 g Vișine congelate
400 g Făină
400 g Unt
280 g Zahăr
6 bucăți Ouă
6 linguri Lapte
2 linguri Cacao
1 plic Praf de copt
10 g Zahăr vanilat
1 priză Sare
60 g Amidon de porumb
2 bucăți Gălbenușuri de ou
500 ml Lapte
3 ml Esență de vanilie
300 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Pregătiți mai întâi blatul: Puneți 200 g de unt moale într-un bol mare, adăugați 180 g de zahăr, sarea și zahărul vanilat, mixați la viteză mică, apoi măriți treptat viteza și mai mixați încă 3 minute. Adăugați treptat cele 6 ouă, unul câte unul, mixați până veți încorpora toate ouăle.
  2. Apoi adăugați făina și praful de copt,începeți să mixați și adăugați 4 linguri de lapte, micșorați viteza mixerului și mixați încă 2 minute.Într-o tavă unsă cu unt (dimensiunile 35×25cm), puneți jumătate din compoziția de vanilie și nivelați bine.
  3. În cealaltă jumătate de compoziție adăugați pudra de cacao și 2 linguri de lapte, mixați la viteză mică până se încorporează. Puneți compoziția de cacao peste cea de vanilie și nivelați bine cu spatula. Apoi puneți pe toată suprafața vișinile, scurse bine de suc. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30-40 de minute.
  4. Între timp pregătiți crema: puneți într-o cratiță amidonul și adăugați 50 ml de lapte, amestecați bine cu telul până când se dizolvă amidonul. Apoi adăugați gălbenușurile, 100 g de zahăr, esența de vanilie, amestecați totul cu telul și adăugați restul 450 ml de lapte. Puneți cratița la foc mic și amestecați în continuu până când crema se va îngroșa și va începe să fiarbă. Amestecați foarte bine, luați crema de pe foc, puneți-o într-un bol curat și acoperiți-o cu o folie de plastic, lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  5. Când crema s-a răcit, o mixați la viteză mică și adăugați 150 g de unt moale, mai mixați 2 minute până devine pufoasă. Puneți crema de vanilie peste prăjitura rece și nivelați bine, dați la frigider pentru 30 de minute.
  6. Topiți la baia de aburi ciocolata neagră împreună cu 50 g de unt. Turnați ciocolata caldă peste prăjitură și nivelați ușor. Dați tava la frigider pentru 2 ore, până se întărește glazura. Porționați prăjitura în bucăți egale.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments