Prăjitură Tosca- un desert fenomenal care merită încercat!

Preparation time
20 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
uşor
Serves
5 people
Meal course
Desert
Posted on
4,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
200,00 g
Zahăr
300,00 ml
Lapte
40,00 g
Amidon
100,00 g
Unt
5,00 g
Zahăr vanilat
0,50 linguriță
Sare
5,00 bucăți
Albușuri de ou
50,00 g
Făină
75,00 g
Semințe de mac
1,00 linguriță
Praf de copt
10,00 bucăți
Biscuiți din cacao
200,00 ml
Cafea
100,00 g
Ciocolată neagră
100,00 ml
Frișcă
Prăjitură Tosca- un desert fenomenal care merită încercat!

Dacă nu ai încercat până acum această prăjitură, atunci te sfătuim să nu mai stai mult pe gânduri și s-o faci chiar acum! Această rețetă va fi o reală descoperire în bucătărie. Este o prăjitură delicioasă cu blat de mac și cremă fină de vanilie, iar stratul de biscuiți și glazura perfectă întregește gustul fenomenal al prăjiturii.

  1. Mixați gălbenușurile cu un praf de sare după care adăugați treptat 100 g zahăr. Adăugați amidonul și mixați bine după care înlocuiți mixerul cu un tel și adăugați treptat din lapte.
  2. Transferați compoziția într-o cratiță pe care o puneți la foc mediu timp în care se amestecă continuu. Fierbeți câteva minute până la îngroșare, după care transferați într-un bol care va fi acoperit cu folie alimentară și dați la frigider până se întărește. Mixați cremă răcită cu untul moale.
  3. Amestecați făina cu praful de copt după care lăsați deoparte și bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat celelalte 100 g zahăr și mixați până când obțineți o bezea tare și lucioasă. După care adăugați macul și se încorporează făina amestecând cu ajutorul unei spatule cu mișcări ample de sus în jos.
  4. Turnați compoziția într-o tavă pătrată de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preaîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25 minute. Faceți testul cu scobitoarea și îl scoateți pe un grătar să se răcească.
  5. Puneți crema peste blat și nivelați cu lingura, după care treceți biscuiții prin cafea și se pun pe cremă
  6. Turnați frișca fierbinte peste ciocolată și lăsați 2-3 minute, apoi amestecați foarte bine. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se pune peste stratul de biscuiți.
  7. Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore după care o puteți tăia în bucățele. Cu cât stă mai multe ore în frigider, cu atât este mai bună.
  8. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*