Prăjitură Tosca- un desert fenomenal care merită încercat!

ianuarie 11, 2018

Dacă nu ai încercat până acum această prăjitură, atunci te sfătuim să nu mai stai mult pe gânduri și s-o faci chiar acum! Această rețetă va fi o reală descoperire în bucătărie. Este o prăjitură delicioasă cu blat de mac și cremă fină de vanilie, iar stratul de biscuiți și glazura perfectă întregește gustul fenomenal al prăjiturii.

Ingredients

4 bucăți Gălbenușuri de ou
200 g Zahăr
300 ml Lapte
40 g Amidon
100 g Unt
5 g Zahăr vanilat
0,5 linguriță Sare
5 bucăți Albușuri de ou
50 g Făină
75 g Semințe de mac
1 linguriță Praf de copt
10 bucăți Biscuiți din cacao
200 ml Cafea
100 g Ciocolată neagră
100 ml Frișcă

Instructions

  1. Mixați gălbenușurile cu un praf de sare după care adăugați treptat 100 g zahăr. Adăugați amidonul și mixați bine după care înlocuiți mixerul cu un tel și adăugați treptat din lapte.
  2. Transferați compoziția într-o cratiță pe care o puneți la foc mediu timp în care se amestecă continuu. Fierbeți câteva minute până la îngroșare, după care transferați într-un bol care va fi acoperit cu folie alimentară și dați la frigider până se întărește. Mixați cremă răcită cu untul moale.
  3. Amestecați făina cu praful de copt după care lăsați deoparte și bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat celelalte 100 g zahăr și mixați până când obțineți o bezea tare și lucioasă. După care adăugați macul și se încorporează făina amestecând cu ajutorul unei spatule cu mișcări ample de sus în jos.
  4. Turnați compoziția într-o tavă pătrată de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preaîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25 minute. Faceți testul cu scobitoarea și îl scoateți pe un grătar să se răcească.
  5. Puneți crema peste blat și nivelați cu lingura, după care treceți biscuiții prin cafea și se pun pe cremă
  6. Turnați frișca fierbinte peste ciocolată și lăsați 2-3 minute, apoi amestecați foarte bine. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se pune peste stratul de biscuiți.
  7. Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore după care o puteți tăia în bucățele. Cu cât stă mai multe ore în frigider, cu atât este mai bună.
  8. Savurați cu plăcere!

1 comment

Anca august 25, 2018

Super buna