Prăjitură tăvălită cu cocos- o prăjitură ce va fi apreciată de toți membrii familiei dvs!

martie 6, 2018

Această prăjitură mai este numită și Lamington, are un blat fin și aromat, o glazură delicată de ciocolată și învelită cu nucă de cocos rasă. Este pufoasă, aromată și cu un gust minunat de unt. Preparați această prăjitură mai ales când aveți petreceri, picnicuri, vă garantăm ca va face furori la orice sărbătoare.

Ingredients

350 g Făină
10 g Praf de copt
600 ml Lapte
200 g Zahăr
200 g Unt
3 ml Esență de vanilie
3 bucăți Ouă
0,5 linguriță Sare
300 g Ciocolată neagră
150 g Nucă de cocos

Instructions

  1. Într-un bol puneți untul moale, zahărul, sare, esența de vanilie și mixați bine până obțineți o cremă. Adăugați ouăle pe rând și mixați după fiecare, apoi micșorați viteza și puneți jumătate din cantitatea de făină, mixați bine.
  2. Apoi adăugați 125g lapte, mixați bine.Adăugați restul de făina, praful de copt și încă 125 g lapte, mixați bine până obțineți un aluat omogen. Turnați aluatul într-o tavă de copt (dimensiunile 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine.
  3. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 170°C, pentru 30-40 de minute. Scoateți blatul și îl lăsați la răcit pe un suport de sârmă. După ce blatul s-a răcit îl tăiați în cuburi egale.
  4. Pregătiți glazura: într-un bol puneți ciocolata tăiată mărunt, adăugați 350 g lapte fierbinte și amestecați bine până se topește toată ciocolata. Scufundați în glazură câte un cub de prăjitură, o acoperiți bine cu ciocolată, apoi o scoateți și scuturați excesul de glazură. Apoi tăvăliți prin nuca de cocos rasă și continuați în acest mod până când veți glazura toate prăjiturile.
  5. Savurați cu plăcere!

1 comment

Diana august 25, 2018

Ati uitat sa specificati de esenta