Prăjitură rapidă și ieftină din 3 ingrediente preparată în doar 30 de minute!

mai 14, 2019

Tortul „Napoleon” este un desert foarte apreciat și cunoscut, însă puțini sunt cei care se încumetă să-l pregătească acasă, fie din lipsă de timp, fie din lipsă de experiență. Noi vă propunem o alternativă extraordinară de delicioasă a acestui tort! Acum poți să te delectezi cu desertul preferat în doar 30 de minute!

Ingredients

450 g Aluat foietaj fără drojdie
450 ml Frișcă lichidă 33%
200 g Lapte condensat

Instructions

  1. Decongelați aluatul foitaj, îl întindeți pe planul de lucru și îl tăiați în benzi lungi cu o lățime de 1,5cm. Veți obține 15 bastonașe din aluat foietaj.
  2. Puneți benzile de aluat foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 220°C pentru 12 minute până se rumenesc frumos.
  3. Preparați cremă: bateți frișca lichidă la viteză medie și adăugați treptat laptele condensat îndulcit. Bateți până obțineți o cremă lichidă, pufoasă și fină.
  4. Asamblați tortul într-o tavă de chec cu dimensiunea (30x10x8cm) tapetată cu folie de plastic. Ungeți un strat subțire de cremă, apoi aranjați primul strat de bastonașe răcite din aluat foietaj, urmează încă un strat de cu cremă și încă un strat de bastonașe din aluat foietaj.
  5. Acoperiți cu încă un strat de cremă și aranjați al treilea strat de bastonașe din aluat foietaj. Ungeți cu ultimul strat de cremă (și opriți 3 linguri de cremă și 2-3 bastonașe din aluat foietaj pentru decor). Dați tortul la rece pentru minim 12 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  6. Scoateți tortul din tavă, puneți-l pe un platou de servire și îmbrăcați-l în crema rămasă. fărâmițați bastonașele din aluat foietaj și decorați toată suprafața tortului.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments