Prajitura rapida cu nuca si ciocolata si e mult mai buna decat tortul.

ianuarie 29, 2020

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură ce se poate găsi și în vitrina cofetăriilor de lux. Această prăjitură cu nucă este foarte fină și nemaipomenit de delicioasă. Blatul este pufos și foarte aromat, crema fină de vanilie se combină ideal cu glazura de ciocolată albă. Încercați și voi această prăjitură, este mai bună decât tortul și cu mult mai ușor de preparat.

Ingredients for Blat

6 bucăți Albușuri de ou
150 g Zahăr
250 g Miez de nucă
50 g Făină

Ingredients for Cremă

6 bucăți Gălbenușuri de ou
120 g Zahăr
40 g Făină
500 ml Lapte
50 g Ciocolată albă
70 g Unt moale
1 linguriță Esență de vanilie

Ingredients for Glazură

200 g Ciocolată albă
15 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Prepararea blatului: Bateți albușurile spumă și adăugați treptat zahărul. Mixați până devine spumă tare, cerneți făina și încorporați ușor, apoi adăugați nucile măcinate în compoziția de albușuri, amestecați ușor cu spatula.
  2. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (14 x 21 cm), tapetată cu unt și nivelați bine. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 25-30 de minute.
  3. Prepararea cremei: Amestecați bine gălbenușurile cu zăharul până devine spumă, apoi adăugați făina și continuați să mixați. Puneți laptele la fiert cu esența de vanilie, aduceți până la punctul de fierbere și adăugați în compoziția de gălbenușuri amestecând continuu. Puneți compoziția din nou la joc amestecând continuu pentru a nu arde crema. Când se îngroașă, luați de pe foc adăugați esența de vanilie și ciocolata. Amestecați bine până se topește.
  4. Când se mai răcește puțin adăugați untul moale. Amestecați și lăsați la răcit, pentru circa 30 de minute. După ce s-a răcit mixați crema până devine pufoasă și fină.
  5. Ansamblare: Puneți blatul copt și răcit în tava care ați copt. Întindeți toată crema peste blat și nivelați bine. Dați la rece pentru 30 de minute.
  6. Preparare glazură: Puneți ciocolata mărunțită împreună cu uleiul pe baia de aburi și amestecați până se topește toată. Turnați glazura caldă (nu fierbinte) peste cremă și dați la frigider pentru circa 2-3 ore. Înainte de tăiere, prăjitura trebuie scoasă din frigider cu 10 minute înainte pentru a nu se crăpa glazura la tăiere. Tăiați prăjitura în forma dorită și ornați prăjitura cu nuci tocate.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments