Prăjitura „Raffaello”cu cremă de vanilie – un desert pe care îl veți savura linguriță cu linguriță!

iunie 13, 2017

Gătiți cu plăcere această prăjitură moale, fină și extrem de pufoasă, care în ciuda aspectului său impozant, este foarte simplu de preparat, iar rezultatul vă va da toate simțurile peste cap. Are o textură foarte consistentă, însă datorită gustului său inedit nu vă veți putea opri din mâncat. Preparând acestă prăjitură după pașii de mai jos, veți afla care este ingredientul secret, datorită căruia prăjitura capătă această savoare și aromă deosebită, ce nu se compară cu nici una alta.

Ingredients

10 bucăți Ouă
150 g Fulgi de cocos
500 g Zahăr
4 linguri Făină
2 Pliculețe Praf de copt
100 g Miez de nucă măcinat
3 linguri Cacao
400 ml Lapte
1 plic Zahăr vanilat
80 g Praf de budincă cu gust de vanilie
250 g Unt
150 g Mascarpone
90 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol mixați 5 albușuri, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 150 g. zahăr și mixați, până capătă consistența unei bezele. Adăugați făina crenută, praful de copt, fulgii de nucă de cocos și amestecați atent cu ajutorul unei spatule.
  2. Puneți compoziția obținută într-o tavă (dimensiunile 30 x 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-15 minute.
  3. Într-un bol mixați 5 albușuri, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 150 g. zahăr și mixați, până capătă consistența unei bezele. Adăugați făina cernută, praful de copt, cacao, miezul de nucă măcinat și amestecați atent cu ajutorul unei spatule.
  4. Puneți compoziția obținută într-o tavă (dimensiunile 30 x 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-15 minute.
  5. Într-un bol mixați 10 gălbenușuri, 200 g. zahăr, zahărul vanilat și praful de budincă cu gust de vanilie, până obțineți o cremă densă. Apoi încorporați laptele și fierbeți amestecul într-o cratiță la foc mic, până capătă consistența unei budinci. Mixați budinca într-un bol cu untul, apoi încorporați și mascarponele.
  6. Ungeți blatul din fulgi de nucă de cocos cu crema obținută, apoi puneți deasupra blatul din cacao și acoperiți-l cu crema rămasă. Decorați toată suprafața cu ciocolată rasă și dați prăjitura în frigider pentru o oră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments