Prăjitură raffaello – un desert mai fin și delicat ca acesta nu există!

Preparation time
15 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
5-6 people
Meal course
Desert
Posted on
10,00 bucăți
Albușuri de ou
10,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
200,00 g
Fulgi de cocos
4,00 linguri
Făină
2,00 Pliculețe
Praf de copt
10,00 g
Zahăr vanilat
1,00 plic
Praf de budincă cu gust de vanilie
400,00 ml
Lapte
200,00 g
Unt
150,00 g
Mascarpone
90,00 g
Ciocolată albă
Prăjitură raffaello – un desert mai fin și delicat ca acesta nu există!

Vă prezentăm încă o rețetă de prajitură raffallo, de data asta este și mai fină, și mai delicioasă. Blaturile de fulgi de cocos se combină perfect cu crema de vanilie, îi dă un gust unic și rafinat. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură demna de cele mai notorii cofetării.

  1. Într-un bol mixați 5 albușuri, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 150 g. zahăr și mixați, până capătă consistența unei bezele. Adăugați 2 linguri de făină crenută, 1 plic praf de copt, 100 g fulgii de cocos și amestecați atent cu ajutorul unei spatule.
  2. Puneți compoziția obținută într-o tavă (dimensiunile 30 x 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 12 minute. Procedați exact așa și cu al doilea blat.
  3. Puneți în cratiță la foc mic, laptele, 200 g zahăr, praful de budincă cu gust de vanilie și gălbenușurile. Amestecați în continuu până obțineți o cremă densă. Luați de pe foc și lăsați la răcit la temperatura camerei. Bateți bine untul moale, adăugați budinca de vanilie, mixați bine, apoi încorporați și mascarponele.
  4. Ungeți primul blat din fulgi de cocos cu jumătate din crema obținută, apoi puneți deasupra al doilea blat de fulgi de cocos și acoperiți-l cu crema rămasă. Decorați toată suprafața cu ciocolată albă rasă și dați prăjitura în frigider pentru o oră.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*