Prăjitură pufoasă cu picături de ciocolată și biscuiți crocanți – un desert desăvârșit cu un gust seducător!

mai 30, 2017

Preparați această prăjitură delicioasă din blat pufos și biscuiți crocanți, care în doar câteva minute va dispărea de pe farfurie. Din câteva ingrediente simple, veți obține o prăjitură nemaipomenit de gustoasă cu o aromă senzațională. Gustul cremei de alune oferă prăjiturii o notă unică.

Ingredients

130 g Unt
100 g Zahăr
50 g Zahăr brun
1 plic Zahăr vanilat
2 bucăți Ouă
310 g Făină
1 linguriță Bicarbonat de sodiu
200 g Picături de ciocolată
100 g Cremă de alune

Instructions

  1. Într-un bol mixați untul, zahărul, zahărul vanilat și zahărul brun, până capătăt o consistență cremoasă. Apoi adăugați ouăle și mixați bine.
  2. Încorporați treptat făina și bicarbonatul de sodiu, apoi adăugați picăturile de ciocolată și cu ajutorul unei spatule amestecați.
  3. Puneți ¾ din aluatul obținut pe o tavă pentru tartă (diametrul 24 cm) unsă cu unt și cu ajutorul spatulei aranjați bine aluatul. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, timp de 30 de minute.
  4. Din restul aluatului rămas formați 7 biscuiți cu diametrul de circa 2-3 cm., aranjați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, timp de 10 minute.
  5. Scoateți tava pentru tartă din cuptor și puneți-o pe masă cu partea posterioară în sus. Turnați pe centru crema de alune și nivelați-o. Aranjați biscuiții copți deasupra.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments