Prăjitură „O noapte la Veneția”- se prepară foarte ușor, este rafinată și extrem de delicioasă.

Preparation time
40 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
10,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
10,00 bucăți
Albușuri de ou
250,00 g
Zahăr
60,00 g
Fulgi de cocos
2,00 linguri
Cacao
0,50 linguriță
Praf de copt
1,00 linguriță
Esență de rom
1,00 linguriță
Esență de vanilie
12,00 linguri
Lapte
250,00 g
Unt
150,00 g
Ciocolată neagră
Prăjitură „O noapte la Veneția”- se prepară foarte ușor, este rafinată și extrem de delicioasă.

Vă prezentăm o rețetă minunată de prăjitură. Această prăjitură are un nume foarte interesant și romantic „O noapte la Veneția”. Este compusă dintr-un blat fin de de cocos, blat de ciocolată, cremă delicioasă de vanilie și o glazură minunată de ciocolată neagră, combinația dintre straturi este fabuloasă. Cu această prăjitură îți vei uimi întreaga familie. Vă garantăm că o veți mânca cu poftă până la ultima firimitură.

  1. Într-un bol mixați 6 albușuri spumă apoi adăugați 60 g zahăr și mixați până obțineți o bezea. Adăugați 5 linguri de făină, fulgii de cocos și amestecați cu spatula, până la omogenizare. Întindeți compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt (cu dimensiunile de 25× 35 cm) și lăsați tava deoparte.
  2. În alt bol mixați spumă 4 albușuri, adăugați 40 g zahăr și mixați până obțineți o bezea. Adăugați 4 gălbenușuri unul câte unul, le încorporați, apoi adăugați 4 linguri de făină, cacao și praful de copt, amestecați ușor cu spatula până la omogenizare și întindeți aluatul în tavă peste blatul cu cocos. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.
  3. Între timp pregătiți crema ce vanilie: într-un bol mixați 6 gălbenușuri cu 150 g zahăr până devin cremoase, adăugați 6 linguri de lapte, mixați puțin și puneți compoziția într-un vas la bain-marie. Amestecați continuu până când începe să se îngroașe. Crema va fi gata repede și trebuie să aveți mare grijă, dacă lăsați crema mai mult decât trebuie se va tăia.
  4. Când crema este gata adăugați esența de vanilie, amestecați și dați deoparte să se răcească complet. Într-un bol bateți bine 200 g de unt moale, la temperatura camerei până devine cremos. Adăugați treptat câte o lingură de cremă de vanilie în crema de unt și mixați la viteză mică. Continuați astfel până încorporați astfel toată crema de vanilie. Întindeți crema astfel obținută peste blatul rece cu cocos și cacao.
  5. Pregătiți glazura: puneți într-un vas, la bain-marie, ciocolata ruptă bucățele, 50 g unt și 6 linguri de lapte. Amestecați până când ciocolata este complet topită. Glazura astfel obținută o lăsați 10 minute să se răcorească și apoi o turnați deasupra prăjiturii. Nivelați bine și dați prăjitura la frigider pentru aproximativ 8 ore, apoi o puteți tăia în formă dorită de pătrat, dreptunghi, romb cu un cuțit bine ascuțit.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*