Prăjitură ”Favorit” – un desert minunat cu un gust dulce acrișor!

iulie 4, 2018

Prăjitura „Favorit” are un gust fabulos, cu o cremă gingașă și pufoasă, care pur și simplu îti lasă gura apă. Cu un efort minimal și ingrediente simple, veți avea pe masă o prăjitură absolut fantastică. Pe lângă crema gingașă de vanilie, aceasta mai conține și umplutură de vișină delicioasă.

Ingredients

600 g Aluat foietaj
4 bucăți Gălbenușe de ou
1 plic Zahăr vanilat
100 g Făină
70 g Amidon
300 g Zahăr
800 ml Lapte
100 g Unt
150 ml Smântână
1 lingură Zahăr pudră
30 ml Apă
400 g Vișine

Instructions

  1. Întindeți aluatul foietaj pe masă și tăiați-l în fâșii de 4-5 cm lățime. Puneți fâșiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 25-30 minute.
  2. Faceți crema. Mixați smântâna cu o lingură de zahăr pudră, până se întărește și puneți-o la frigider pentru 10-15 minute.
  3. Într-o cratiță amestecați gălbenușurile, făina și 50 gr. de amidon. Turnați puțin lapte, zahărul vanilat și amestecați. Adăugați 180 gr. de zahăr, restul laptelui, amestecați și puneți la foc cratița. Amestecați în continuu, astfel încât să nu să se lipească de cratiță și să nu rămână cocoloașe. În momentul în care capătă consistența unei budinci, luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească. Peste 10 minute adăugați untul, amestecați bine și lăsați să se răcească și adaugați crema de smântână din frigider.
  4. Puneți vișinele, 120 gr. zahăr și apa la fiert. Fierbeți la foc mic, până vișinele încep să se înmoaie. Strecurați vișinele, iar în siropul în care au fiert, dizolvați 20 gr. de amidon. Fierbeți amestecul până capătă consistența unei budinci. Turnați compoziția obținută peste vișine și amestecați ușor.
  5. Sfărâmați cu mâna două felii de foietaj pentru partea de topping. Puneți pe fiecare fâșie de foietaj vișine și acoperiți-le cu crema obținută anterior. Presărați fărmiturile obținute din aluatul foietaj peste cremă și dați prăjitura la frigider pentru 6-8 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments