Prăjitura fără coacere cu frișcă – obțineți o prăjitură un gust fabulos într-un timp record!

august 15, 2017

Prăjitura fără coacere cu ciocolată și frișcă reprezintă o modalitate simplă și avantajoasă de preparare a desertului fără utilizarea cuptorului. Această prăjitură este o combinație perfectă dintre biscuiți și cremă de ciocolată. Bucurați-vă de un desert delicios, ușor de pregătit și cu ingrediente simple.

Ingredients

500 g Biscuiți
1200 ml Lapte
150 g Făină
250 g Unt
150 g Zahăr
100 g Ciocolată neagră
50 g Cacao
1 linguriță Esență de vanilie
1 linguriță Esență de lămâie
1 lingură Miere de albine
250 ml Smântână

Instructions

  1. Puneți într-o cratiță făina, cacao și zahărul. Treptat adăugați 800 ml. lapte și amestecați continuu.
  2. Puneți cratița la foc mediu și amestecați până compoziția are consistența unei budinci. Adăugați ciocolata mărunțită. Când ciocolata se topește adăugați untul de temperatura camerei. Luați cratița de pe foc și adăugați esența de vanilie.
  3. Într-un bol amestecați 200 ml. lapte și mierea. Puneți amestecul în cuptorul cu microunde pentru 20 secunde.
  4. Pentru asamblarea tortului folosiți o tavă de copt (20 cm x 30 cm), acoperită cu folie alimentară. Treceți biscuiții prin amestecul din lapte și aranjați-i uniform în tavă. Acoperiți stratul de biscuiți cu 2 polonice de cremă. Distribuiți crema cu ajutorul unei pensule. Repetați procedura până obțineți 5 straturi de biscuiți. Ultimul strat nu îl acoperiți cu crema de ciocolată. Acoperiți tava cu folie alimentară și puneți-o în frigider pentru
  5. Mixați într-un bol frișca până devine fermă. Adăugați extractul de lămâie și amestecați. Scoateți tava din frigider și distribuiți-o uniform. Puneți prăjitura în frigider pentru 30 minute. Presărați cacao înainte de servire.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments