Prăjitură Ecler – nu te mai saturi de ea!

mai 16, 2019

Dacă sunteți mari iubitori de eclere, dar nu vă încumetați să le preparați acasă, atunci această rețetă o să devină preferata tuturor! Prăjitură  “Ecler” are la bază un blat clasic pentru eclere, două tipuri de creme extrem de delicioase și sosul de caramel face ca această prăjitură să fie divină! Merită s-o încercați și voi, pentru că se prepară foarte simplu.

Ingredients for Blat

750 ml Apă
230 g Unt
230 g Făină
1 plic Sare
8 bucăți Ouă

Ingredients for Cremă de ciocolată

2 Pliculețe Praf de budincă cu gust de ciocolată
750 ml Lapte
140 g Zahăr pudră
250 g Unt

Ingredients for Stratul de frișcă

250 ml Frișcă lichidă 33%
50 g Zahăr pudră

Ingredients for Sosul de caramel

250 g Zahăr
250 ml Frișcă lichidă

Instructions

  1. Turnați într-o cratiță apa, adăugați untul cubulețe, sarea și aduceți la fierbere. Apoi adăugați făina și amestecați bine cu telul, până devine un aluat dens și se desprinde de pereții vasului.
  2. Transferați aluatul obținut într-un bol și adăugați treptat ouăle, mixând după fiecare. Împărțiți în mod egal amestecul de aluat și îl puneți în două tăvi cu dimensiunea (40x50cm) și nivelați. Dați tăvile la cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 15 minute, apoi încă 10-15 minute la temperatura de 180°C. Nu se deschide ușa cuptorului! Apoi lăsați blaturile să se răcească complet.
  3. Între timp preparați crema de ciocolată: puneți 500 ml de lapte într-o cratiță la încălzit. Separat amestecați într-un bol 250 ml de lapte cu praful de budincă cu gust de ciocolată, apoi o adăugați în cratița cu lapte. Amestecați și gătiți la foc mic până crema se îngroașă. Luați de pe foc, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se răcească complet.
  4. Într-un bol bateți untul moale timp de 1 minut, apoi adăugați zahărul pudră și mixați încă 1-2 minute până obțineți o crema pufoasă și aerată. Adăugați treptat budinca răcită și mixați până se încorporează toată.
  5. Puneți crema obținută peste blatul răcit și nivelați bine. Separat într-un bol bateți frișca lichidă cu zahărul pudră până obțineți o cremă fermă. Distribuiți frișca bătută peste stratul de cremă, nivelați și acoperiți cu al doilea blat răcit.
  6. Preparați sosul de caramel: puneți într-o cratiță zahărul la topit și amestecați periodic. Când zahărul s-a caramelizat frumos adăugați frișca lichidă caldă și amestecați rapid. Fierbeți timp de circa 3 minute, până obțineți un sos de caramel. Ungeți toată suprafața blatului cu sosul de caramel și dați prăjitura la rece pentru 5-6 ore.
  7. Savurați cu plăcere!

1 comment

maria mai 15, 2020

Nu e pacat, ca la asa prajitura, sa puneti o crema la plic (plina de E-uri) ?