Prăjitura “Ecler” cu cremă de vanilie și sos de caramel – un desert nemaipomenit de cremos și pufos!

iulie 25, 2017

Vă prezentăm o noua idee pentru a vă desfăta simțurile cu un desert fabulos, care o să vă cucerească prin aspectul său deosebit și gustul de miloane. Veți rămâne surprinși cât de simplu se prepară, chiar dacă la prima vedere pare a fi un desert complex. Sosul de caramel și ciocolata topită pot fi înlocuite cu orice alte sosuri preferați, indiferent de situație veți primi doar laude și mulțumiri din partea oaspeților și a celor dragi.

Ingredients

140 g Făină
625 ml Lapte
125 ml Apă
165 g Unt
6 bucăți Ouă
130 g Zahăr
50 g Amidon
200 ml Frișcă
1 linguriță Esență de vanilie
20 ml Sos de caramel
20 g Ciocolată topită

Instructions

  1. Într-o cratiță pe foc mediu turnați 125 ml. lapte, apa, untul, o lingură zahăr și amestecați, pînă se topește untul. Adăugați făina și amestecați bine, apoi luați cratița de pe foc și încorporați treptat 4 ouă, amestecând după fiecare.
  2. Turnați aluatul obținut într-o tavă (dimensiunile 20 cm x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și cu ajutorul unei spatule întindeți aluatul pe marginile tavei. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30-40 de minute.
  3. Într-un bol bateți 2 ouă, apoi treptat încorporați 60 g. zahăr și amidonul. Turnați 500 ml. lapte într-o cratiță cu 60 g. zahăr, esența de vanilie și compoziția de ouă, amestecând în continuu. Lăsați compoziția să se gătească la foc mediu, până capătă consistența unei budinci.
  4. Puneți budinca într-un bol, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei. Apoi încorporați treptat frișca bătută, până se omogenizează crema.
  5. Puneți crema obținută peste blatul răcit, nivelați-o și turnați cu mișcări ondulatorii ciocolata topită și sosul de caramel. Dați prăjitura în frigider pentru 1-2 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments