Prăjitură deșteaptă cu ciocolată- un desert deosebit, ce se prepară uimitor de simplu!

Preparation time
15 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
110,00 g
Făină
120,00 g
Unt
100,00 g
Zahăr
110,00 g
Zahăr pudră
50,00 g
Cacao
600,00 ml
Lapte
4,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
4,00 bucăți
Albușuri de ou
0,50 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Oțet
8,00 g
Zahăr vanilat
30,00 ml
Cafea
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată- un desert deosebit, ce se prepară uimitor de simplu!

În timpul coacerii această prăjitură devine magică, la suprafață se va forma o crustă spongioasă ca un blat de pandișpan cu ciocolată, iar în interiorul prăjiturii se va întâmpla magia, separându-se de la sine în trei straturi: o bază subțire și fermă, crema asemănătoare cu o șarlota de ciocolată și crusta de la suprafață.

  1. Bateți la viteză medie gălbenușurile împreună cu zaharul pudră, până când se deschid la culoare. Adăugați făina amestecată cu cacao în prealabil, zahărul vanilat, cafeaua și untul topit și amestecați bine cu un tel.
  2. Adăugați laptele și amestecați bine cu telul, până se omogenizează. Separat, bateți albusurile spumă tare cu sarea și zahărul tos,apoi adăugați oțetul. Continuați să mixați până când se formează o bezea ferma și lucioasă, iar zahărul s-a dizolvat complet. Albușurile spumă se omogenizează ușor cu compoziția de lapte, cacao și gălbenușuri.
  3. Turnați compoziția într-o tavă (dimensiunile 20x30cm), unsă cu unt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180℃, timp de 45 de minute.
  4. Când veți scoate prăjitura din cuptor, se va simți ușor tremurătoare, ca o cremă de zahăr ars. Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte să o scoateți din tavă, după care o puteți tăia în porții după plac și o pudrați cu zahăr pudră.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*