Prăjitură deșteaptă cu ciocolată- un desert deosebit, ce se prepară uimitor de simplu!

ianuarie 30, 2018

În timpul coacerii această prăjitură devine magică, la suprafață se va forma o crustă spongioasă ca un blat de pandișpan cu ciocolată, iar în interiorul prăjiturii se va întâmpla magia, separându-se de la sine în trei straturi: o bază subțire și fermă, crema asemănătoare cu o șarlota de ciocolată și crusta de la suprafață.

Ingredients

110 g Făină
120 g Unt
100 g Zahăr
110 g Zahăr pudră
50 g Cacao
600 ml Lapte
4 bucăți Gălbenușuri de ou
4 bucăți Albușuri de ou
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Oțet
8 g Zahăr vanilat
30 ml Cafea

Instructions

  1. Bateți la viteză medie gălbenușurile împreună cu zaharul pudră, până când se deschid la culoare. Adăugați făina amestecată cu cacao în prealabil, zahărul vanilat, cafeaua și untul topit și amestecați bine cu un tel.
  2. Adăugați laptele și amestecați bine cu telul, până se omogenizează. Separat, bateți albusurile spumă tare cu sarea și zahărul tos,apoi adăugați oțetul. Continuați să mixați până când se formează o bezea ferma și lucioasă, iar zahărul s-a dizolvat complet. Albușurile spumă se omogenizează ușor cu compoziția de lapte, cacao și gălbenușuri.
  3. Turnați compoziția într-o tavă (dimensiunile 20x30cm), unsă cu unt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180℃, timp de 45 de minute.
  4. Când veți scoate prăjitura din cuptor, se va simți ușor tremurătoare, ca o cremă de zahăr ars. Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte să o scoateți din tavă, după care o puteți tăia în porții după plac și o pudrați cu zahăr pudră.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments