Prajitura de ciocolata ce te lasa fara cuvinte

septembrie 16, 2020

Prăjitura care îți va lăsa gura apă o poți prepara foarte rapid și ușor chiar în bucătăria ta. Are un blat mega pufos însoțit de o cremă delicată și savuroasă care împreună vor forma un desert pe cinste. Nu ratați această prăjitură cu o notă de ciocolată care va impresiona pe fiecare.

Ingredients for Blat

100 g Zahăr
4 bucăți Ouă
180 g Făină
30 g Cacao
7 g Praf de copt
100 ml Apă caldă
70 g Unt

Ingredients for Cremă

100 ml Lapte condensat
30 g Cacao
200 g Cremă de brînză
500 ml Lapte
50 g Amidon de porumb
100 g Ciocolată neagră
100 ml Lapte
150 g Ciocolată neagră
100 ml Frișcă lichidă 33%

Instructions

  1. Puneți zahărul și ouăle într-un bol. Mixați bine până obineți o compoziție lichidă.În alt bol puneți făina, praful de copt, cacao și amestecați bine. Încorporați amestecul în compoziția cu ouă și amestecați bine cu telul. Turnați o cană cu apă călduță și amestecați din nou. Transferați compoziția obținută într-o tavă (cu dimensiunile de 24 x 24 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dați tava la cuptor pentru 25 min la 180°C.
  2. Între timp pregătiți crema: într-o cratiță puneți lapte condensat, cacao, cremă de brânză, lapte și amidon de porumb. Amestecați bine cu un tel. Puneți amestecul pe foc și lăsați să fiarbă, amestecând continuu cu telul, apoi adăugați ciocolata neagră și luați de pe foc.
  3. Feliați blatul pentru prăjitură în 2 foi egale. Puneți prima foaie în forma pentru prăjituri, o însiropați bine cu lapte și puneți deasupra crema de ciocolată. Acoperiți cu cealaltă foaie și dați la frigider pentru 2 h.
  4. Într-un bol puneți 150 g de ciocolată neagră și turnați deasupra frișca lichidă. Dați la cuptorul cu microunde pentru 2 min și turnați glazura obținută peste prăjitură.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments