Prăjitură de casă cu un gust incomparabil! O rețetă excepțională care a cucerit milioane de oameni.

Preparation time
30 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
335,00 g
Făină
250,00 g
Zahăr
7,00 linguri
Ulei rafinat
7,00 linguri
Apă
2,00 linguri
Bulion (pastă de roșii)
1,00 plic
Amoniu pentru prăjituri
1,00 l
Lapte
7,00 linguri
Nucă de cocos
250,00 g
Unt
1,00 linguriță
Esență de vanilie
Prăjitură de casă cu un gust incomparabil! O rețetă excepțională care a cucerit milioane de oameni.

Această prăjitură de casă este foarte fină și nemaipomenit de gustoasă. Se prepară din ingrediente simple, iar rezultatul este unul demențial. Este foarte delicioasă alături de o ceașcă de cafea. Cu această prăjitură simplă vei cuceri orice iubitor de dulce.

  1. Într-un bol amestecați 50 g de zahăr cu bulionul si uleiul, adăugați apa și 250 g de făină, frământați un aluat aluat nu foarte tare, circa 5 minute. Împărțiți aluatul în 5 bucăți și le întindeți cu făcălețul în 5 foi subțiri. Coaceți foile în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 5-10 minute.
  2. Preparați crema: Într-un bol amestecați 85 g de făină, 200 g de zahăr și 4 linguri de nucă rasă de cocos. Puneți într-o cratiță laptele, adăugați amestecul de făină cu nucă de cocos, amestecați continuu și lăsați la foc mic, până se îngroașă.
  3. Luați crema de pe foc și adăugați esența de vanilie și untul moale, amestecați până se topește. Când crema s-a răcit la temperatura camerei ungeți foile și le suprapuneți una peste alta. Dați prăjitura la rece pentru minim 6 ore, apoi o porționați și o presărați cu nucă de cocos.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*