Prăjitură de casă cu un gust incomparabil! O rețetă excepțională care a cucerit milioane de oameni.

mai 15, 2018

Această prăjitură de casă este foarte fină și nemaipomenit de gustoasă. Se prepară din ingrediente simple, iar rezultatul este unul demențial. Este foarte delicioasă alături de o ceașcă de cafea. Cu această prăjitură simplă vei cuceri orice iubitor de dulce.

Ingredients

335 g Făină
250 g Zahăr
7 linguri Ulei rafinat
7 linguri Apă
2 linguri Bulion (pastă de roșii)
1 plic Amoniu pentru prăjituri
1 l Lapte
7 linguri Nucă de cocos
250 g Unt
1 linguriță Esență de vanilie

Instructions

  1. Într-un bol amestecați 50 g de zahăr cu bulionul si uleiul, adăugați apa și 250 g de făină, frământați un aluat aluat nu foarte tare, circa 5 minute. Împărțiți aluatul în 5 bucăți și le întindeți cu făcălețul în 5 foi subțiri. Coaceți foile în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 5-10 minute.
  2. Preparați crema: Într-un bol amestecați 85 g de făină, 200 g de zahăr și 4 linguri de nucă rasă de cocos. Puneți într-o cratiță laptele, adăugați amestecul de făină cu nucă de cocos, amestecați continuu și lăsați la foc mic, până se îngroașă.
  3. Luați crema de pe foc și adăugați esența de vanilie și untul moale, amestecați până se topește. Când crema s-a răcit la temperatura camerei ungeți foile și le suprapuneți una peste alta. Dați prăjitura la rece pentru minim 6 ore, apoi o porționați și o presărați cu nucă de cocos.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments