Prajitura de casa – 4 oua, 200 g de branza de vaci si 120 g de zahar.

iulie 1, 2019

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură fină cu cremă de brânză. Aceasta se prepară foarte simplu, fiind sățioasă și foarte aromată. Este o prăjitură delicată din blat de vanilie cu cremă fină de brânză. Este un desert numai bun pentru întreaga familie, mai ales unde sunt și copii.

Ingredients for Aluat

120 g Făină
4 bucăți Ouă
1/3 linguriță Sare
120 g Zahăr
1 linguriță Zahăr vanilat
1 linguriță Praf de copt

Ingredients for Cremă

200 g Brânză de vaci
120 g Zahăr pudră
250 ml Frișcă lichidă 33%

Instructions

  1. Într-un bol bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul. Separat în alt bol amestecați făina cernută cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea.
  2. Adăugați amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr și amestecați bine, până la omogenizare. Turnați compoziția obținută într-o tavă pătrată cu dimensiunea (20x20cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 30 de minute.
  3. Apoi scoateți blatul pe un suport de sârmă și-l lăsați să se răcească complet. După ce blatul s-a răcit îl tăiați în doua foi egale.
  4. Preparați crema: amestecați brânza cu zahărul pudră cu ajutorul mixerului (dacă aveți brânza mai uscată, atunci amestecați-o în robotul de bucătărie, pentru a obține o cremă fină). Amestecați până obțineți un amestec suficient de omogen. Bateți frișca rece până devine fermă, apoi adăugați amestecul de brânză și amestecați din nou.
  5. Asamblați prăjitura: puneți o foaie de blat pe farfurie și distribuiți 2/3 din cantitatea totală de cremă. Acoperiți cu celălalt blat și distribuiți crema rămasă. Dați tortul la rece pentru cel puțin 5 ore sau cel mai bine peste noapte.
  6. Decorați cu cacao și savurați cu plăcere!

0 comments