Prăjitură cu prune și ciocolată – un deliciu perfect de zile mari! O prăjitură modernizată, din caietul mamei.

Preparation time
20 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
uşor
Serves
5-6 people
Meal course
Desert
Posted on
250,00 g
Făină
240,00 g
Unt
3,00 bucăți
Ouă
120,00 linguri
Zahăr
0,50 linguriță
Sare
1,00 lingură
Zahăr pudră
1,50 linguriță
Praf de copt
120,00 g
Ciocolată neagră
0,50 linguriță
Scorțișoară
500,00 g
Prune
20,00 g
Amidon
Prăjitură cu prune și ciocolată – un deliciu perfect de zile mari! O prăjitură modernizată, din caietul mamei.

Vă aduceți aminte din copilărie când mama vă pregătea diferite prăjituri gustoase de casă? Mirosul îmbietător ce se răspândea toată casa. Mmmm… și așteptați cu nerăbdare mai repede să gustați din desertul preferat. Iată această tartă are ceva în comun cu amintirile din copilărie, pentru că rețeta este preluată din caietul mamei și modernizată după placul gurmanzilor de dulciuri.

  1. Preparați aluatul pentru prăjitură. Într-un bol puneți 200 g făină, adăugați 1 linguriță praf de copt, sare și 2 linguri de zahăr, amestecați cu o lingură.
  2. Adăugați 120 g de unt și amestecați cu degetele un aluat fărmicios. Apoi adăugați 1 ou și frământați până obtineți un aluat neted, îl dați în frigider pentru 30 de minute.
  3. Între timp pregătiți aluatul de ciocolată. Topiți ciocolata cu 60 g de unt, la bain marie. Apoi luați de pe foc și adăugați 1 lingură de zahăr pudră, amestecați energic.
  4. Adăugați 2 ouă, 2 linguri de făină, jumătate de linguriță praf de copt și amestecați până obțineți o compoziție groasă și omogenă. Lăsați la răcit la temperatura camerei.
  5. Pregătiți fărmiturile. Într-un bol amestecați 100 g făină, 80 g zahăr, 60 g unt, praful scorțișoară și amestecați până obțineți un alatul fărmicios. Dați la frigider.
  6. Într-o tavă (dimensiunea 21x21 cm), dați aluatul prin răzătoare. Deasupra cu o lingură repartizați uniform aluatul de ciocolată. Peste aluatul de ciocolată puneți prunele tăiate în două și trecute prin amidon.
  7. Dați în cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 15 minute.
  8. Scoate-ți din cuptor și presărați fărmiturile de aluat și puneți încă un strat de prune. Coaceți timp de 30 minute, la temperatura de 180°C.
  9. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*