Prăjitură cu nucă și ness pe care o puteți pregăti oricând vă este poftă de ceva delicios!

iulie 24, 2018

Nu există o prăjitură de casă mai bună ca aceasta! Vă prezentăm o rețetă inedită de prăjitură cu ness, este nemaipomenit de delicioasă. Blatul pufos cu nucă, crema fină de unt și cu un gust intens de ness, fac această prăjitură extraordinară. Să tot mănânci așa bunătate, că nu te mai saturi de ea.

Ingredients

6 bucăți Ouă
1 plic Zahăr vanilat
270 g Zahăr pudră
210 g Miez de nucă măcinat
4 linguri Făină
1 plic Praf de copt
200 g Unt
1 lingură Ness
50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Separați albușurile de gălbenușuri. Mai întâi preparați blatul: într-un bol puneți cele 6 albușuri și le bateți spumă cu 120 g de zahăr pudră. Apoi adăugați 160 g de nucă pisată, 4 gălbenușuri frecate bine cu sare ( într-un bol separat) și mixați bine până se încorporează toate ingredientele.
  2. Adăugați făina în ploaie, praful de copt, zahărul vanilat și amestecați ușor cu telul. Turnați compoziția rezultată într-o tavă cu (dimensiunile 28 x 18 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 30 minute, până se coace bine și trece cu brio testul scobitorii.
  3. Între timp preparați crema: puneți într-un bol untul la temperatura camerei și îl mixați împreună cu 130 g de zahăr pudră. Separat puneți la baia de aburi 2 gălbenușuri cu 20 g de zahăr pudră, lăsați în jur de 2-3 minute, până se topește zahărul, timp în care amestecați continuu pentru a nu se transforma în omletă.
  4. Adăugați peste unt amestecul de ouă și mixați la viteză mică, spre final adăugați nessul și 50 g de nucă măcinată. Mixați bine toate ingredientele și întindeți crema peste blatul răcit. Dați prăjitura la rece pentru minim 2 ore. Apoi o porționați în bucățele mici și decorați cu ciocolată topită.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments