Prăjitură cu cremă fină și gem de coacăze – un desert incredibil de pufos și gustos, ce iese mereu perfect!

iunie 22, 2017

Încercați această rețetă de prăjitură pufoasă cu cremă fină și gem de coacăze, care este o combinație perfectă de arome și gusturi, cum n-ați mai încercați până acum. Savurați gustul rafinat al blatului incredibil de moale și pufos, ce pur și simplu se topește în gură, iar crema și migdalele caramelizate îi oferă prăjiturii gustul desăvârșit, ce nu-l veți uita încă mult timp. Preparați această surpriză uimitoare pentru orice zi de naștere sau pentru o simplă întâlnire cu prietenii, care cu siguranță îi va lăsa pe toți cu gura căscată.

Ingredients

680 g Unt
300 g Gem de coacăză
550 g Zahăr
9 bucăți Ouă
180 g Făină
140 g Amidon de porumb
1 plic Praf de copt
60 ml Apă
500 ml Lapte
300 g Migdale măcinate
1 linguriță Esență de vanilie

Instructions

  1. Într-un bol mixați 6 albușuri, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 240 g. zahăr și mixați, până obțineți o bezea densă.
  2. Mixați într-un bol 240 g. unt la temperatura camerei, apoi treptat încorporați 6 gălbenușuri, mixând după fiecare. Adăugați câte o lingură din bezeaua preparată mai devreme și amestecați atent, până se omogenizează bine.
  3. Într-un bol amestecați făina cernută, 100 g. amidon de porumb și praful de copt, apoi adăugați mixul obținut peste amestecul de gălbenușuri/albușuri și amestecați atent, până se omogenizează aluatul.
  4. Turnați aluatul într-o tavă pentru checuri (diametrul 26 cm) unsă cu unt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 30-40 de minute.
  5. Într-o tigaie încinsă topiți treptat 180 g. zahăr, apoi adăugați 30 g. unt și amestecați compoziția cu migdalele măcinate. Puneți rapid amestecul pe o fâșie de hârtie de copt, acoperiți cu o altă fâșie de hârtie de copt și cu ajutorul unui făcăleț întindeți migdalele caramelizate. Lăsați-le să se răcească bine, apoi din nou cu ajutorul făcălețului presați-le, până se mărunțesc.
  6. Scoateți blatul răcit bine din cuptor și tăiați-l în 3 fâșii aproximativ egale.
  7. Într-un bol mixați 3 gălbenușuri, 130 g. zahăr și 40 g. amidon, până se omogenizează bine. Turnați amestecul obținut peste laptele încălzit într-o cratiță la foc mic și amestecați rapid. Lăsați compoziția să se gătească la foc mic, amestecând în continuu, până capătă compoziția unei budinci. Puneți budinca într-un bol și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. În budinca răcită adăugați 400 g. unt și mixați, până obțineți o cremă densă și dați bolul în frigider pentru 20 de minute. Turnați peste fiecare strat de blat câteva linguri de sirop de zahăr preparat din 60 ml. apă caldă, esența de vanilie și 50 g. zahăr
  8. Cu ajutorul unei pungi pentru ornat, formați pe primul strat de blat 3 rinduri de cremă printre care turnați gem de coacăze. Acoperiți cu următorul strat de blat peste care formați 2 rânduri de cremă, în mijlocul căruia puneți iar gem de coacăze.
  9. Acoperiți cu ultimul strat de blat, ungeți proporțional toată prăjitura de jur împrejur cu cremă și presărați din ambundență toată suprafața cu migdale caramelizate. Cu ajutorul unui sac pentru ornat decorați prăjitura cu cremă și gem de coacăze. Apoi dați prăjitura în frigider pentru o oră.
  10. Savurați cu plăcere!

0 comments