Prăjitură cu ciocolată albă și zmeură- bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură delicată, demnă de cele mai notorii restaurante!

Preparation time
90 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
mediu
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
3,00 bucăți
Ouă
3,00 linguri
Făină
80,00 g
Zahăr
50,00 g
Zahăr pudră
30,00 ml
Suc de lămâie
25,00 ml
Unt topit
100,00 g
Ciocolată albă
350,00 g
Frișcă
200,00 g
Cremă de brînză
3,00 ml
Esență de vanilie
12,00 g
Gelatină
200,00 g
Zmeură
50,00 ml
Apă
5,00 g
Coajă de lămâie
Prăjitură cu ciocolată albă și zmeură- bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură delicată, demnă de cele mai notorii restaurante!

Vă prezentăm o rețetă extraordinară de prăjitură, demna de restaurantele de lux. Prăjitura cu ciocolată albă și zmeură este perfect aranjată în straturi frumos colorate. Alb, roșu și galben sunt culori foarte plăcute pentru o prăjitură fină. Iar aromele acestor culori frumoase transformă prăjitura în ceva fabulos. Pentru prima dată poate să vă pară un pic complicat, dar vă asigurăm că este simplu de preparat.

  1. Preparați blatul: mixați bine ouăle cu 3 linguri de zahăr, până când își triplează volumul. Adăugați 1 lingură suc de lămâie și untul topit, apoi mai mixați 10 secunde. Încorporați făina și amestecați ușor cu telul.
  2. Turnați compoziția într-o tava (dimensiunile 25x35 cm), tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 15-20 de minute. Scoateți blatul la răcit și îl tăiați apoi în două bucăți de 25/17cm.
  3. Preparați mousse de ciocolată albă: într-un bol puneți ciocolata ruptă în bucăți și adăugați 50 ml frișcă fierbinte. Amestecați bine până când se omogenizează. Apoi adăugați esența de vanilie, crema de brânză și mixați la viteză mică până se omogenizează.
  4. Puneți 6 g de gelatină la hidratat în 5 linguri de apă rece. După ce se umflă, încălziți la baia de aburi până se topește și adăugați în cremă, mixați până se încorporează bine. 300 ml de frișcă o mixați cu zahărul pudră până devine fermă. Treptat încorporați frișca bătută în crema de ciocolată albă, mixați la viteză mică până finisați toată frișca.
  5. Preparați jeleul de zmeură: Punteți zmeura într-o oală împreună cu 50 g de zahăr și apa, adăugați sucul și coaja rasă de la o lămâie. Amestecați și puneți la pe foc mediu, lăsați la fiert 10 minute.
  6. Puneți zmeura într-o sită și apăsați zmeura cu o lingură până scurgeți tot lichidul. Puneți 6 g de gelatină la hidratat în apă rece. După ce se umflă, încălziți la baia de aburi până se topește și adăugați în siropul de zmeură, amestecați bine și dați la rece 10-20 de minute.
  7. Asamblați prăjitura: puneți 2-3 linguri de cremă albă pe fiecare bucată de blat, nivelați și dați la congelator pentru 10 minute. Peste crema albă puneți 2-3 linguri de jeleu de zmeură, nivelați și dați din nou la congelator pentru 10 minute.
  8. Suprapuneți cele două blaturi și deasupra puneți restul de cremă de ciocolată albă. Nivelați și turnați restul de jeleu de zmeură. Dați la frigider pentru 3 ore, până se întărește complet crema. Porționați prăjitura și o decorați cu picături de ciocolata albă și zmeură.
  9. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*