Prăjitura cu arahide ”Ursuletul” – un răsfăț de zile mari

august 25, 2017

Preparați un desert special, o prăjitură delicioasă cu arahide și glazură de ciocolată. Dacă îți plac arahidele, atunci această prăjitură cu siguranță va fi pe gustul tău. Acesta este un desert deosebit de delicios care nu necesită mult timp pentru a-l face. Dacă vrei să îți răsfeți familia cu ceva special încearcă această prăjitură.

Ingredients

500 g Făină
3 bucăți Ouă
350 g Unt
2 lingurițe Praf de copt
5 bucăți Albușuri de ou
120 g Zahăr pudră
150 g Arahide
25 g Amidon de porumb
4 linguri Cacao
4 linguri Lapte
330 g Zahăr

Instructions

  1. Amestecași 230 g. zahăr, 250 g. unt, 3 ouă până se obține o consistență pufoasă. Amestecați făina cu praful de copt și adăugați-o în amestecul din ouă. Frământați aluatul, tăiați-l în doua bucăți, una fiind mai mare. Bucata mai mare de aluat puneți-o în frigider, pe cea mai mică în congelator.
  2. Mixați albușurile într-o consistență pufoasă. Treptat adăugați zahărul pudră și amidonul. Puneți arahidele decojite și amestecați.
  3. Întindeți bucata de aluat mai mare într-o tavă de copt (24 cm x 24 cm) formându-i bordurile. Răspândiți crema din albușuri în tavă. Deasupra presurați aluatul din congelator dat prin răzătoare. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 40 minute. Decorați prăjitura cu ciocolată topită.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments