Prăjitură Coca Cola – un desert fabulos preferat de toată familia!

mai 20, 2019

Dacă sunteți iubitori de Coca Cola, atunci această rețetă cu siguranță că o să vă placă. Se prepară simplu, este foarte aromată și are un gust intens de Coca Cola. Cu siguranță vei mânca cu poftă până la ultima felie.

Ingredients for Blat

4 bucăți Ouă
200 g Făină
250 g Zahăr
100 ml Coca Cola
2 linguri Cacao
8 g Praf de copt

Ingredients for Cremă

80 g Nucă de cocos
150 g Zahăr
4 g Făină
250 g Unt
1 plic Praf de budincă cu gust de vanilie
400 ml Lapte

Ingredients for Budinca de cola

400 ml Coca Cola
1 plic Praf de budincă cu gust de ciocolată
100 g Zahăr

Instructions

  1. Preparați blatul: bateți bine ouăle cu zahărul până se albesc. Separat amestecați făina cu cacao și praful de copt, și adăugați la compoziția de ouă. Amestecați ușor cu telul și adăugați coca cola. Amestecați totul până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Puneți compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (25x30cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20-25 de minute. Apoi scoateți blatul, îl puneți pe un suport de sârmă și-l lăsați să se răcească complet.
  3. Între timp preparați crema: într-un bol puneți zahărul, praful pentru budinca de vanilie, făina, 100 ml de lapte și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
  4. Puneți restul de lapte la fiert, adăugați compoziția de budincă și amestecați continuu până se îngroașă. Luați de pe foc, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se răcească complet.
  5. Mixați untul până se spumează, apoi adăugați treptat crema răcită și mixați până finisați de încorporat toată crema fiartă. Apoi adăugați nuca de cocos rasă și amestecați bine. Puneți toată crema peste blatul răcit și o întindeți uniform. Dați prăjitura la rece până preparați budinca de cola.
  6. Preparați budinca de cola: într-un bol puneți budinca de ciocolată, zahărul și 50 ml de coca cola. Amestecați până obțineți o pastă. Restul de cola o puneți într-o cratiță la fiert. Când începe să fiarbă, adăugați pasta de budincă și amestecați până se îngroașă.
  7. Puneți budinca de coca cola peste prăjitură și o întindeți uniform. Dați prăjitura la rece pentru 2 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments