Prăjitura care demult a ocupat locul de frunte în carte mea de bucate – prăjitura ”Regina Maria”

mai 24, 2018

Prăjitura „Regina Maria” este o rețetă păstrată de foarte mulți ani, pe vremuri gospodinele făceau această rețetă la orice sărbătoare. Este foarte consistentă, se servește în porții mici, alături de o ceașca cu ceai. Mereu când planificați o serbare sau chiar un dejun mai deosebit, pregătiți această prăjitură de casă, vă garantăm că apropiații vor aprecia efortul vostru și vor savura din plin din această bunătate.

Ingredients

12 bucăți Ouă
175 g Zahăr
5 linguri Apă
9 linguri Făină
85 g Nucă de cocos
250 g Zahăr pudră
300 g Unt
2 lingurițe Esență de vanilie
2 linguri Ulei rafinat
3 linguri Cacao

Instructions

  1. Pentru primul blat: bateți spumă 6 albușuri cu 75 g de zahăr și 2 linguri de apă. Apoi adăugați treptat 6 gălbenușuri, 1 linguriță de esență de vanilie și 7 linguri de făină cernută. Amestecați ușor cu un tel și turnați aluatul într-o tavă ( cu diametrul de 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.
  2. Pentru blatul al doilea: bateți spumă 6 albușuri cu 100 g de zahăr, apoi adăugați 75 g de nucă rasă de cocos și 2 linguri de făină. Amestecați bine cu spatula și puneți aluatul într-o tavă ( cu diametrul de 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.
  3. Preparați crema: puneți într-un bol 6 gălbenușuri și amestecați cu 100 g de zahăr pudră, fierbeți pe baia de abur până se îngroașă, amestecând continuu. Luați de pe foc și lăsați la răcit la temperatura camerei. Apoi mixați la viteză mică untul moale, adăugați treptat crema de ouă, amestecați și la final adăugați 1 linguriță de esență de vanilie.
  4. După ce blaturile și crema s-au răcit asamblați prăjitura: pe un tocător de lemn, sau pe un platou puneți primul blat, peste blat puneți crema și o repartizați uniform, peste care se așează al doilea blat, cel de cocos.
  5. Pregătiți glazura: într-o crăticioară puneți 150 g de zahăr pudră, pudra de cacao, 3 linguri de apă și amestecați. Lăsați amestecul la foc mic până când se topește, luați de pe foc și adăugați uleiul, amestecați și turnați glazura peste blatul de cocos. Nivelați bine și dați prăjitura la rece pentru 4 ore, după care o presărați cu nucă de cocos și o tăiați în formele dorite.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments