Prajitura care a innebunit planeta. Partea a 2-a, imbunatatita!

ianuarie 29, 2020

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură pregătită în condiții casnice, ce este un desert cu adevărat spectaculos. Obțineți o prăjitură fină, aromată, încât se topește în gură. Vă asigurăm de faptul că toată familia îl va adora. Combinația dintre blatul de ciocolată cu crema fină de unt și blatul de nucă este un succes garantat. Nici un oaspete nu va pleca de la dvs fără rețeta acestui deliciu spectaculos.

Ingredients for Primul blat

6 bucăți Ouă
200 g Zahăr
4 linguri Apă fierbinte
150 g Făină
1 plic Praf de copt

Ingredients for Al doilea blat

5 bucăți Albușuri de ou
160 g Zahăr
3 g Făină
250 g Miez de nucă

Ingredients for Prima cremă

5 bucăți Gălbenușuri de ou
200 g Zahăr
300 g Unt

Ingredients for A doua cremă

350 ml Lapte
1 plic Praf de budincă cu gust de vanilie
3 linguri Zahăr
2 Pliculețe Zahăr vanilat

Ingredients for Glazură

100 g Ciocolată cu lapte
25 g Unt
2 linguri Lapte
4 linguri Fulgi de migdale

Instructions

  1. Preparați primul blat: mixați ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adăugați apa clocotită, apoi amestecul de faina, cacao și praf de copt și mixați. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (25 x 30 cm), tapetată cu hârtie de copt.
  2. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 25-30 de minute. După ce s-a copt, îl lăsați să se răcească și apoi îl tăiați în două.
  3. Pregătiți al doilea blat: mixați albușurile spumă tare, adăugați zahărul, apoi adăugați și făina, miezul de nucă prăjit și tocat și amestecați bine cu un tel. Puneți compoziția în aceeași tavă cu dimensiunea (25 x 30 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C aproximativ 20-25 de minute.
  4. Preparați crema 1: mixați gălbenușurile cu zahărul (pentru o cremă mai fină, puteți pune zahăr pudră). Puneți amestecul pe baia de aburi și amestecați continuu până se obține o cremă fină, pe care o lăsați să se răcească. Apoi mixați spumă untul și în el puneți pe rând câte o lingură din crema de gălbenușuri.
  5. Preparați crema 2: într-o crătiță adăugați laptele, budinca de vanilie, zahărul, zahărul vanilat și amestecați. Puneți la foc mic și fierbeți budinca de vanilie până se îngroașă. Luați crema de pe foc și lăsați să se răcească. Apoi amestecați crema 1 cu crema 2.
  6. Asamblați prăjitura pe un platou într-o formă cu dimensiunea (25 x 34 cm). Puneți o foaie din blat 1, distribuiți ½ din cremă și urmează blat 2 întreg. Distribuiți crema rămasă și puneți a doua foaie de blat 1. Dați prăjitura la rece până preparați glazura.
  7. Preparați glazura: puneți ciocolata mărunțită, untul și laptele într-un bol. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute până se topește. Apoi lăsați 1 minut la răcit și puneți peste prăjitură. Nivelați bine glazura, adăugați deasupra fulgi de migdale și dați prăjitura la rece pentru minim 6 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments