Prăjitură Basco- cea mai fină prăjitură renumită pe teritoriul Spaniei!

Preparation time
20 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
300,00 g
Făină
325,00 g
Zahăr
120,00 g
Unt
2,00 bucăți
Ouă
6,00 ml
Esență de vanilie
1,00 plic
Praf de copt
500,00 ml
Lapte
5,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
40,00 g
Amidon de porumb
3,00 g
Sare
Prăjitură Basco- cea mai fină prăjitură renumită pe teritoriul Spaniei!

Prăjitura basco este celebră în Spania și i se mai spune, tortul bascilor. Se prepară din ingrediente simple, iar gustul este unul fabulos. Această reţetă este una dintre cele mai uşoare prăjituri pe care o vei pregăti vreodată. Şi este şi una dintre cele mai impresionante, ca să nu mai spunem cât de delicioasă este, încearc-o şi nu te limita la doar o bucată.

  1. Într-un bol amestecați făina, sarea, 200 g zahăr și praful de copt. Adăugați untul cubulețe și frământați cu mâinile un aluat nisipos. Apoi adăgați ouăle, 3 ml esență de vanilie și amestecați bine. Frământați până obțineți un aluat neted, puneți aluatul în bol, acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru 30 de minute.
  2. Între timp preparați crema: într-o cratiță puneți amidonul si 100 ml de lapte, amestecați bine până se dizolvă amidonul. Apoi adăugați 125 g zahăr, 3 ml de esență de vanilie, 4 gălbenușuri și amestecați. Apoi adăugați înca 400 ml lapte și amestecați până se încorporează.
  3. Puneți cratița la foc mic și amestecați în continuu. Amestecați până crema începe să fiarbă și se îngroasă, luați de pe foc și lăsați deoparte.
  4. Împărțiți aluatul în 2 bile, una mai mare decât cealaltă. Puneți bila cea mai mare de aluat într-o tavă unsă cu unt ( diametrul 26 cm) , și întindeți bine pe toată suprfața tăvii, apoi ridicați marginile aluatului lipind de pereții tăvii. Peste aluat puneți crema de vanilie și nivelați cu lingura, îndoiți marginile aluatului spre înterior (astfel nu va curge crema).
  5. Întindeți cealaltă bilă de aluat, direct pe o hârtie de copt, întindeți cu făcălețul un cerc cu diametrul de 26 cm. Puneți foaia de aluat peste cremă, apăsați ușor cu mâinile și ungeți prăjitura cu 1 gălbenuș de ou. Cu ajutorul unei furculițe trasați 4 linii verticale, apoi încă 4 linii formând romburi. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 170°C, pentru 40 de minute.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*