Poți adăuga orice, dar mie îmi plac cu miere!

noiembrie 5, 2018

“Popovers” sunt niște chifle americane goale care se prepară din aluat pentru clătite. Acestea seamănă cu eclerele, dar au o textură mai gingașă și se prepară mai rapid. Chiflele popovers pot fi servite cu miere, cu fructe și frișcă sau unt și gem pentru micul dejun. La fel pot fi umplute cu umpluturi sărate, salate, carne, peste și pot fi servite la mesele de sărbătoare.

Ingredients

4 bucăți Ouă
300 ml Lapte
225 g Făină
1 priză Sare
60 ml Ulei rafinat
30 ml Unt topit

Instructions

  1. Înainte de a pregăti aluatul, încălziți cuptorul la 220°C . Este important ca temperatura să fie înaltă la început, în caz contrar chiflele nu se vor ridica. În tava pentru brioșe puneți câte o lingură de ulei în fiecare formă, apoi dați tava în cuptor timp de 10 minute, până se înfierbântă uleiul.
  2. Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie calde. Bateți ouăle cu un pic de sare, adăugați laptele, untul topit și amestecați cu telul. Presărați făina și amestecați bine, ca să nu fie cocoloașe. Veți obține un aluat ca pentru clătite.
  3. Umpleți formele pentru brioșe mai mult de jumătate cu aluat și coaceți-le în cuptorul încins la temperatura de 220°C, timp de 15 minute (preferabil pe raftul inferior, astfel chiflele vor crește mai mult). Este important să nu deschideți ușa cuptorului, deoarece chiflele se pot lăsa! Apoi reduceți temperatura la 180°C de grade și coaceți-le timp de 20 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments