Poale-n brâu moldovenești- atât de puhave și dulci că se topesc în gură!

Preparation time
90 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Mic dejun
Posted on
600,00 g
Făină
250,00 ml
Lapte
7,00 g
Drojdie uscată
4,00 bucăți
Ouă
60,00 g
Unt
240,00 g
Zahăr
0,25 linguriță
Sare
5,00 g
Coajă de portocală
350,00 g
Brânză de vaci
4,00 linguri
Griș
50,00 g
Stafide
8,00 g
Zahăr vanilat
1,00 bucată
Gălbenuș de ou
Poale-n brâu moldovenești- atât de puhave și dulci că se topesc în gură!

Poale-n brâu sunt niște plăcinte pufoase umplute cu brânză dulce și stafide. Mai sunt numite și brânzoaice la cuptor și sunt foarte bune alături de o cană cu lapte. Dacă nu ați gustat până acum, trebuie neapărat să le încercați măcar o dată. Nu este greu de preparat, dar este un pic de migăleală, însă rezultatul merită tot efortul!

  1. Într-un bol turnați 240 ml lapte călduț, 10 g zahăr și drojdia uscată, amestecați bine și lăsați 10 min. Apoi adăugați făina cernută, 2 ouă, 80 g zahăr, ½ linguriță sare, coaja rasă de la o jumătate de portocală și amestecați cu o lingură de lemn.
  2. Apoi adăugați untul moale și frământați până când obțineți un aluat elastic. îl puneți într-un vas, îl acoperiți cu un prosop sau cu folie de plastic alimentară și lăsați aluatul la dospit, într-un loc călduț, pentru 2 ore, sau până își dublează volumul.
  3. Între timp pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci într-un bol, adăugați coaja rasă de la o jumătate de portocală, 2 ouă, stafidele tocate în bucățele potrivite, grișul, 150 g zahăr, zahărul vanilat și un praf de sare. Amestecați până când umplutura devine omogenă, apoi o puneți în frigider pentru 30 de minute.
  4. Răsturnați aluatul dospit pe masa de lucru pudrată cu făină și îl întindeți într-o foaie mare de cca 7-8 mm grosime. Tăiați aluatul în pătrate de cca 7-8 cm. Puneți în centrul fiecărui pătrat câte 1 lingură plină de umplutură. Lipiți foarte bine două câte două colțurile opuse ale fiecărui pătrat.
  5. Puneți plăcintele poale-n brâu în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și le lăsați să dospească cca 45 de minute, acoperite cu o cârpă de bumbac, într-un loc călduț. După ce au dospit, ungeți plăcintele poale-n brâu cu amestecul de gălbenuș și lapte și le coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 15-20 minute.
  6. Le scoateți din tavă, le așezați pe un grătar și după ce s-au răcit puțin, le pudrați cu zahăr pudră.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*