Poale-n brâu moldovenești- atât de puhave și dulci că se topesc în gură!

martie 13, 2018

Poale-n brâu sunt niște plăcinte pufoase umplute cu brânză dulce și stafide. Mai sunt numite și brânzoaice la cuptor și sunt foarte bune alături de o cană cu lapte. Dacă nu ați gustat până acum, trebuie neapărat să le încercați măcar o dată. Nu este greu de preparat, dar este un pic de migăleală, însă rezultatul merită tot efortul!

Ingredients

600 g Făină
250 ml Lapte
7 g Drojdie uscată
4 bucăți Ouă
60 g Unt
240 g Zahăr
0,25 linguriță Sare
5 g Coajă de portocală
350 g Brânză de vaci
4 linguri Griș
50 g Stafide
8 g Zahăr vanilat
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Într-un bol turnați 240 ml lapte călduț, 10 g zahăr și drojdia uscată, amestecați bine și lăsați 10 min. Apoi adăugați făina cernută, 2 ouă, 80 g zahăr, ½ linguriță sare, coaja rasă de la o jumătate de portocală și amestecați cu o lingură de lemn.
  2. Apoi adăugați untul moale și frământați până când obțineți un aluat elastic. îl puneți într-un vas, îl acoperiți cu un prosop sau cu folie de plastic alimentară și lăsați aluatul la dospit, într-un loc călduț, pentru 2 ore, sau până își dublează volumul.
  3. Între timp pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci într-un bol, adăugați coaja rasă de la o jumătate de portocală, 2 ouă, stafidele tocate în bucățele potrivite, grișul, 150 g zahăr, zahărul vanilat și un praf de sare. Amestecați până când umplutura devine omogenă, apoi o puneți în frigider pentru 30 de minute.
  4. Răsturnați aluatul dospit pe masa de lucru pudrată cu făină și îl întindeți într-o foaie mare de cca 7-8 mm grosime. Tăiați aluatul în pătrate de cca 7-8 cm. Puneți în centrul fiecărui pătrat câte 1 lingură plină de umplutură. Lipiți foarte bine două câte două colțurile opuse ale fiecărui pătrat.
  5. Puneți plăcintele poale-n brâu în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și le lăsați să dospească cca 45 de minute, acoperite cu o cârpă de bumbac, într-un loc călduț. După ce au dospit, ungeți plăcintele poale-n brâu cu amestecul de gălbenuș și lapte și le coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 15-20 minute.
  6. Le scoateți din tavă, le așezați pe un grătar și după ce s-au răcit puțin, le pudrați cu zahăr pudră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments