Placinte de mere – răsfață-ți familia cu cele mai delicioase și apetisante prăjituri!

martie 12, 2018

Vă propunem o rețetă genială de coșulețe cu mere, sunt foarte delicioase și se prepară uimitor de rapid. Pe cât de ușor se prepară, pe atât de rapid și dispar din farfurie. Trebuie neapărat să le încercați și voi, suntem siguri că o să vă placă.

Ingredients

3 bucăți Mere
2 linguri Suc de lămâie
4 linguri Zahăr
170 g Fulgi de migdale
800 g Aluat foietaj
30 ml Smântână dulce 10 %
1 bucată Ou
1 bucată Praf de budincă cu gust de vanilie
250 ml Lapte
2 linguri Apă
1 lingură Zahăr pudră

Instructions

  1. Decojiți merele de coajă și le tăiați cuburi, puneți-le într-un bol și adăugați zeama de lămâie, zahărul, fulgii de migdale și amestecați bine. Întindeți aluatul foietaj și îl tăiați în jumătate, prima jumătate de aluat o tăiați în trei fâșii și le ungeți cu smântână. Puneți amestecul de mere pe 1/3 din aluat și ungeți marginile cu apă.
  2. Rulați strâns rulourile și le lipiți prin părți, apoi le tăiați în jumătate. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate de aluat. Puneți jumătățile în forma de brioșe unsă cu unt.
  3. Într-un bol amestecați puneți praful de budincă de vanilie, adăugați laptele și amestecați bine. Turnați lichidul peste coșulețele cu mere și le ungeți cu ou bătut. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 190°C, pentru 25 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments