Plăcintă cu umplutură din carne și cartof – o alegere minunată pentru o cină delicioasă!

septembrie 4, 2017

Vă prezentăm o rețetă apetisantă de plăcintă cu umplutură suculentă din carne și cartof, care o puteți servi de minune atât caldă, cât și rece. Puteți decora suprafața tartei în forme diferite, cum ar fi grilaj simplu, frunze, floricele, etc. Acest deliciu va avea succes atât pe masa de sărbătoare, cât și la o întâlnire simplă cu prietenii, care vor rămâne plăcut surprinși de gustul acestei plăcinte delicioase.

Ingredients

400 g Carne tocată
500 g Piept de pui
1 bucată Cartof
3 bucăți Ouă
1 bucată Ceapă
1 linguriță Sare
0.5 linguriță Piper negru măcinat
100 g Unt
300 g Făină
200 g Smântână
1 plic Praf de copt
1 linguriță Busuioc
0.3 linguriță Turmeric

Instructions

  1. Într-un bol amestecați untul topit, smântâna, un ou și sarea, apoi tunăm amestecul peste făina cernută și amestecată cu praful de copt. Frământați bine aluatul, apoi acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l în frigider pentru 20 de minute.
  2. Amestecați într-un bol pieptul de pui tăiat bucățele mici, cartoful tăiat cubulețe, carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, un ou, busuiocul, sare și piperul.
  3. Puneți aluatul pe masa tapetată cu făină și tăiați-l în două bucăți, dintre care una să fie puțin mai mare ca cealaltă. Bucata cea mai mare de aluat întindeți-o cu alutorul unui făcăleț pe o fâșie de hârtie de copt tapetată cu făină.
  4. Puneți în mijloc umplutura din carne și acoperiți cu a doua bucată de aluat. Apoi lipiți bine marginile aluatului, astfel încât să nu curgă umplutura. Străpungeți ușor cu ajutorul unei furculițe suprafața tartei, apoi ungeți-o cu un ou bătut cu turmeric. Puneți tarta pe o tavă și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 40-50 de minute. După ce tarta s-a gătit, lasați-o să se răcească timp de câteva minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments