Plăcintă cu carne “Crizantema”- o rețetă ”fulger”, ce vă salvează din orice situație!

aprilie 3, 2019

Această plăcintă cu carne “Crizantema” pe cât de aspectuoasă este, pe atât și de delicioasă. Merită s-o preparați pentru o ocazie deosebită, cu siguranță veți impresiona toți musafirii. Această plăcintă o puteți preparat atât cu carne, cât și cu brânză de vaci.

Ingredients

700 g Aluat foietaj fără drojdie
1 bucată Gălbenuș de ou
550 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Praf de usturoi

Instructions

  1. Într-un bol puneți carnea tocată și ceapa tocată mărunt, adăugați sare, piper negru, praf de usturoi și amestecați bine.
  2. Întindeți aluatul foietaj și decupați cercuri cu ajutorul unei forme (sau a unui pahar) cu diametrul de 8 cm. Puneți o linguriță din compoziția de carne tocată pe toată suprafața cercului, procedați astfel până finisați toată carnea și tot aluatul.
  3. Îndoiți cercul cu carne tocată în jumătate. Apoi încă în jumătate și strângeți ușor colțurile. Puneți triunghiurile rezultate într-o tavă rotundă cu diametrul (26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Aranjați-le de la margine spre centrul tăvii, până umpleți tava, astfel veți obține o “crizantemă”.
  4. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați la crescut pentru 10 minute. Apoi ungeți toată suprafața cu gălbenușul bătut și coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30-40 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

1 comment

szoke florica martie 10, 2020

Super!