Plăcinta “Crizantema” este o adevărată capodoperă culinară.

Preparation time
90 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Prânz
Posted on
500,00 g
Carne tocată
1,00 bucată
Ceapă
2,00 bucăți
Ouă
1,00 bucată
Gălbenuș de ou
1,50 linguri
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
150,00 g
Cașcaval
125,00 ml
Lapte
125,00 ml
Iaurt (2,5%)
10,00 g
Drojdie uscată
1,00 linguriță
Zahăr
6,00 linguri
Ulei rafinat
500,00 g
Făină
100,00 ml
Unt
Plăcinta “Crizantema” este o adevărată capodoperă culinară.

Plăcinta în formă de floare e o adevărată provocare pentru gospodinele ce iubesc experimentele. Atât delicioasă, cât și cu un aspect frumos, va fi o capodoperă pe mesele dumneavoastră ce va bucura privirile oaspeților și vă va aduce o mulțime de laude.

  1. Pentru umplutură puneți într-un bol carnea tocată, ceapa mărunțită, un ou, jumătate de lingură de sare, piper și amestecați bine.
  2. În alt bol amestecați laptele cald, zahărul, drojdia și lăsați-l 10 minute până începe să se formeze spuma. Conținutul amestecați-l cu iaurt, un ou, o lingură de sare și ulei. Adăugați făina și frământați aluatul până devine uniform. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l 30 de minute să crească până își dublează volumul.
  3. Puneți aluatul pe masa presărată cu făină și întindeți-l cu făcălețul într-o foaie de circa 5 mm grosime. Tăiați din foaia de aluat rondele (diametru 6-7 cm). Puneți o linguriță de umplutură în mijloc, și presărați cașcaval ras.
  4. La formarea plăcintei îndoiți fiecare rondea în jumătate, apoi încă o dată în jumătate și aranjați pe rând rondelele în tavă (diametru 28 cm) unsă cu unt.
  5. Ungeți cu gălbenuș de ou plăcinta și lăsați-o 20-30 de minute să crească. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C timp de 35-45 de minute, până se rumenește frumos.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*